«Om vindkraft, eierskap og hensikt»

Illustrasjon.

Illustrasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

FeFo svarer Naturvernforbundet i dette leserinnlegget.

DEL

Meninger

Eirik Palm

Kommunikasjonssjef i FeFo

Naturvernforbundet i Finnmark ved leder Leif Wasskog, Lotte Ruge og Svein Lund skriver i leserinnlegget «Stopp vinkraftplanene i Finnmark» (publisert i de fleste avisene i Finnmark og på egne hjemmesider) om vindkraftprosjektet Borealis og Finnmark Kraft. Siden FeFo er skrevet inn i saken må jeg få korrigere:

  1. Naturvernforbundet skriver at Vindkraft Nord står bak Borealis. Det er ikke riktig. Finnmark Kraft AS besluttet å gå ut av prosjektet i mars i år. Det skjedde på eget initiativ.
  2. Det er riktig at Finnmark Kraft er eid av blant andre FeFo, men i den gjentagende polemikken kan det for utenforstående virke som vi er hovedeier. FeFo eier 13,44 prosent av selskapet. Resten av eierskapet i Finnmark Kraft er fordelt på Varanger Kraft, Alta Kraftlag, Hammerfest Energi, Luostejok Kraftlag, Repvåg Kraftlag, Ymber og Nordkyn Kraftlag.
  3. Alt FeFo gjør, blir gjenstand for kontroll. Kontrollkomiteen går igjennom alle vedtak i styret, og har ikke hatt noen merknader til vedtaket om å gå inn i Finnmark Kraft,
  4. Lovavdelingen i Justisdepartementet har konkludert med at det ikke er noe i veien for at FeFo engasjerer seg i selskap som Finnmark Kraft.
  5. FeFo er gjennom Finnmarksloven forpliktet til å ta hensyn til konsekvenser for reindrift og endret bruk av utmark, og vi mener vi følger opp bestillingen samvittighetsfullt.

Til slutt, FeFo er med i Finnmark Kraft av flere grunner:

  • Vi vil sikre at lokal verdiskapning forblir lokal.
  • Vi vil bidra til- og sikre lokale arbeidsplasser og levedyktige samfunn.
  • Vi vil bidra til det grønne skiftet, som vi mener er viktig og nødvendig, klimaendringene tatt i betraktning.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags