«Et skudd skiftet retning, og det beklager jeg»

KOLONNEKØ: - La det ikke være noen tvil; brøytesjåførene gjør en god jobb, innenfor de rammene de har, skriver Måsøys ordfører.

KOLONNEKØ: - La det ikke være noen tvil; brøytesjåførene gjør en god jobb, innenfor de rammene de har, skriver Måsøys ordfører. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De siste ukene har det vært mange diskusjoner, og stor frustrasjon rundt brøytingen av FV889 Havøysundvegen.
Enkelte uttalelser har vært helt på kanten, og noen kommentarer har dessverre blitt misforstått.

I avisa 2. februar ble jeg sitert i forbindelse med at jeg satt værfast i Alta i flere dager. Jeg skal ikke si at jeg ble feilsitert, men budskapet mitt ble misforstått - noe sjåførene som brøyter vegen har tatt tungt.
La det ikke være noen tvil; sjåførene gjør en god jobb, innenfor de rammene de har.
I intervjuet rettet jeg spørsmålet mitt til Statens vegvesen og entreprenøren.

Etter å ha irritert meg over manglende informasjon, stilt spørsmål om rutiner for oppfølging av brøytekontrakt, og stilt spørsmål om tilgjengelig utstyr - ser jeg at de som sitter i brøytebilene synes at ordføreren har oppført seg dårlig overfor de som virkelig står på for å brøyte og frese veiene. Det var aldri meningen, og det beklager jeg.

Min mening var å poengtere overfor Statens Vegvesen og entreprenøren at man må se på informasjonsrutiner, og stille spørsmål om sikkerhetsnivået de har for brøyting.

Som ordfører er man ombudsmann for befolkningen, og jeg ser det som min plikt å stille spørsmål. Når det er uvær, så sitter alle som planlegger å reise "på vent".

Her snakker vi om flyreiser som man ikke rekker, sykehustimer som må avbestilles, kostnader for hotell når man ikke kommer seg hjem osv. Da er god informasjon veldig viktig, slik at man kan områ seg og avbestille eller legge om planlagte reiseruter. Denne "ballen" har jeg spilt over til Statens Vegvesen.

Selv om jeg har vært forbannet og frustrert, så vil jeg også være så voksen at jeg ber brøytesjåførene om unnskyldning hvis de føler at skuddet mitt endret retning og traff feil blink.

Jeg skal også være så ydmyk å si at jeg ikke har den faglige bakgrunnen til å uttale meg om brøyting, og nettopp derfor forholder jeg meg til Statens Vegvesen - som også var riktig mottaker for mine frustrerte utbrudd og spørsmål.

Med ønske og ei god og mindre vindfull helg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken