«En stemme til Høyre er en stemme til Høyre»

Foto:

Av

Nordkapp-politikeren vil gjerne fortelle hva Høyre lokalt står for.

DEL

LeserbrevNå er det godt over en måned siden kommunestyremøtet 20. juni og støvet har fått lagt seg i saken om områdeplanen. Siden den gang har jeg pratet med folk. Jeg har pratet med folk som har sagt de var skuffet over utfallet og jeg har snakket med folk som var fornøyd med utfallet. Jeg kommer nok ikke til å forstå hvordan man kan mene det at en privat regulering av nordkapphalvøya er til det beste for Nordkapps befolkning, men jeg respekterer at man har den meningen.

Siden den gang har det blitt sendt inn en lovlighetsklage i saken som omhandler områdeplanen. Her har det observante øyet kanskje lagt merke til at Dan Kåre Nilsen og undertegnede ikke signerte. Dette betyr dog ikke at der finnes ting i saken jeg mener burde vært framsatt for en lovlighetsklage. Begrunnelsen for at undertegnede ikke ønsket å være med var simpelthen at det ikke var alle punkter i klagen jeg kunne stille meg bak.

Det har også florert et rykte på folkemunne og enkelte steder i sosiale medier om at en stemme til Høyre er en stemme til Arbeiderpartiet. Her vil jeg ta til motmæle. En stemme til Høyre er ikke en stemme til Arbeiderpartiet. En stemme til Høyre er en stemme til Høyre.

Høyre prøvde i kommunestyremøtet 20.6 å formane til tverrpolitisk samarbeid mellom listene. Vi rakk ut en hånd og de som tok imot den hånden var Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Arbeiderpartiet valgte ikke å rekke ut hånden tilbake. Dette er et valg jeg respekterer, men det er også et valg som ikke bidrar nevneverdig til et godt tverrpolitisk samarbeid.

Når det er sagt så er det valgresultatet som vil ha noe å si på hvorvidt Høyre vil ha noe innflytelse i det nye kommunestyret. Derfor er det også viktig at velgerne vet litt om hva Høyre står for. En stemme til Høyre er en stemme for en mer digitalisert skole, mer kvalitet i helse og rus og omsorg, bedre tilrettelegging for scootertrafikk og videre arbeid med etableringen av ny svømmehall. Det er en stemme for at barna skal ha det godt, gjennom blant annet opprettholdelse og utvikling av Ungdommens Hus, og det er en stemme til nye ideer og bedre løsninger.

Avslutningsvis vil jeg oppfordre alle til å sette seg inn i hva de ulike partiene mener og enten forhåndsstemme, eller å stemme på valgdagen. Som innbyggere er dette vår rett, men vi bør også se på det som en plikt. Alle partiene har også ungdomskandidater, og mitt håp er at neste kommunestyret blir det med lavest gjennomsnittsalder gjennomtidene. Jeg vil også derfor oppfordre til å kumulere den yngre garde og la dem slippe til i politikken. Vi er tross alt framtiden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags