Ja til E-sport som valgfag i ungdomsskolen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg vil gjerne ta opp en sak som gjør meg glad, nemlig e-sport som valgfag i ungdomsskolen.

Jeg vet av erfaring at jeg og mange andre lærer bedre når man jobber med praktiske oppgaver enn å sitte ved pulten og lese i ei bok som er utrolig kjedelig. Men med e-sport som et valgfag i ungdomsskolen så ville dagene vært mer variert og morsommere som igjen gjør slik at elevene ser fram til å gå på skolen og kanskje når de begynner på videregående holder seg på skolen i stedet for å droppe ut. 

Det som er så utrolig bra med dataspill i dag er at mange har gode historier hvor du kan lære om hvordan man oppfører seg mot andre, hvordan man samarbeider bedre og du lærer konsekvenser av dine handlinger.

Datasport eller e-sport som det er blitt kjent som er en god måte for å bli kjent med forskjellige kulturer fra forskjellige deler av verden og for å strekke dine kunnskaper om hvordan verden fungerer i de forskjellige verdensdelene. 

Dataspill styrker din forståelse for oppgaver, gir deg læring i engelsk og historie, hvordan du skal løse problemer og er sosialt fordi du prater med andre som har like interesser som deg. Mange forbinder dataspill med å være usosial, noe som ikke alltid er sant, dette er bevist nå nylig i media om saken om Mats som satt i rullestolen sin og spilte dataspill. 

Jeg håper at e-sport i fremtiden blir et valgfag i ungdomsskolen for da vet jeg at det er mange som kommer til å bli utrolig glad.

Martin Ulven Wulff

Leder av Hammerfest AUF

Hammerfest

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags