«Det må arbeides for å unngå at Finnmark blir en vasall under Tromsø»

SAMLE KREFTER: Vi må samle krefter nord for Dovre til et sterkt politisk mandat, skriver Harald Sætervoll.

SAMLE KREFTER: Vi må samle krefter nord for Dovre til et sterkt politisk mandat, skriver Harald Sætervoll. Foto:

Av
DEL

Leserbrev
Den geopolitiske årsaken til sammenslåing av Finnmark og Troms er byen Tromsøs nåværende og framtidige behov for å vokse geografisk og økonomisk. Tromsø er en gjøkunge i nord.

Ideen om at fylkessammenslåinga skulle bli politikk skjøt fart etter at utenriksminister Hillary Clinton besøkte Tromsø, og mente at nordområdepolitikken skulle styres fra Tromsø.

Det må arbeides tverrpolitisk for en motvekt gjennom at Kirkenes blir en by større enn Tromsø, slik at Tromsø i denne sammenheng blir en parentes.

Det må arbeides for å realisere jernbane Kirkenes-Rovaniemi. Vi vil da få ei god havn for skipstransport fra Sør-Korea, Japan og Kina. Alternativet er en armada av handelsskip slamrende sørover langs Norskekysten, på vei til Tyskland og EU.

Det må arbeides for å unngå at Finnmark blir en vasall under Tromsø, og at Tromsø blir et knutepunkt for USA og sentrale myndigheters (les-dagens regjering) sin nordområdepolitikk.

Denne oppgaven klarer vi ikke alene. Vi samle alle gode krefter nord for Dovre til et sterkt politisk mandat ved neste stortingsvalg.

Alt nord for Dovre er Nord.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags