Burde jeg egentlig stille til valg?

Vi må legge tilrette for vekst i hele vår nye kommune. Både for familier og næringsliv.

Vi må legge tilrette for vekst i hele vår nye kommune. Både for familier og næringsliv. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI år stiller jeg til valg for Arbeiderpartiet i Hammerfest, som kandidat nr. 30. En relativt beskjeden plassering, men stiller en på liste så gjør en det fordi en i utgangspunktet ønsker å være med å bidra til lokalsamfunnet, og ikke bare er der som listefyll.

Må imidlertid innrømme at det har skremt meg litt. Ikke fordi jeg er beskjeden eller har nok samfunnsengasjement, tvert imot.

Det jeg imidlertid kjenner på og som jeg må være ærlig om, er at jeg har ikke kapasitet til å være den politikeren som kan stille på alle kveldsmøter, leser alle rapporter, reiser og seminarer. Rett og slett fordi familien trenger at jeg er hjemme.
I min situasjon er det fordi samboer er kronisk syk, samt at vi har to små barn. Dette begrenser både henne og meg. Og ulike utfordringer finner en hos mange.

Vi tok likevel et valg. Politikk skal være for alle og gjenspeile samfunnet. Det kan ikke være slik at det bare er forbeholdt de som har tid til å sette seg inn i alle rapportene, kunne reise når og hvor som helst eller være på alle kveldsmøtene.

Det jeg imidlertid kan love er, de sakene som er mine hjertesaker skal følges opp.
Det jeg ønsker er at vi skal legge til rette for vekst i hele nykommunen vår. Da er det spesielt viktig å gjøre det attraktivt for familier og for næringslivet.

Med utredning av full søskenmoderasjon som Hammerfest Arbeiderparti tar til ordet for, altså ingen betaling for barn nr. 2,3,4 osv. Vil dette gjøre at flere familier velger å bli i Hammerfest og det gjør det attraktivt å flytte hit. Spesielt for de med mange barn, som igjen gjør at innbyggertallet øker. Det er dessuten et godt integreringstiltak, slik at flere velger å ha barn i barnehage og forhåpentligvis kommer ut i jobb.

Vi må legge tilrette for vekst i hele vår nye kommune. Både for familier og næringsliv.

Vi må legge tilrette for vekst i hele vår nye kommune. Både for familier og næringsliv. Foto:

Tilrettelegging for næring er særlig viktig for en ny kommune, spesielt mtp. Den store veksten som både er og ventes i våre områder. Mineraler, olje/gass, havnæring, reiseliv og de leverandører og servicevirksomheter som følger med.

Uavhengig hva man tenker om kanskje spesielt konsekvenser rundt olje/gass og mineral. Skal vi legge premissene slik at vi får best mulig lokale ringvirkninger av det som etableres her. Vi har mange ressurser som storsamfunnet nyter godt av, da skal vi sørge for at det også blir lagt igjen goder til hele den nye kommunen vår.

Alle skal med er en kjerneverdi for Arbeiderpartiet. Jeg føler at det er det rom for i Hammerfest arbeiderparti. Jeg velger å stille til valg sammen med et lag som har de verdiene jeg står for. Slik at jeg er trygg på at vi gjør de riktige avgjørelsene samlet som parti og lag.

Derfor valgte jeg å stille til valg, til tross for de utfordringer vi har i vår familie.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags