Gå til sidens hovedinnhold

Fjellet for de mange, eller for de få?

Peter Krogseng Magnussen

Fylkesleder Liberalistene Troms

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Snøscooter, forøvrig vannscooter også, kan gi mange gode naturopplevelser som ellers ville vært utilgjengelige eller vanskelige å oppnå i hverdagen. Forbud dreper muligheten. Tilgang for de mange er viktigere en forbud for de få.  For Liberalistene er denne sake allerede avgjort av våre prinsipper. Vi vingler aldri. Du vet alltid hvor du ha oss.

Det er viktig å legge merke til hvilke parti som alltid vil være forkjemper for menneskers frihet, og retten til å kunne bestemme over sitt eget liv. Liberalistene går fremst her. Vi mener at alle burde få leve sitt liv i fred, så lenge man lar andre leve sine liv i fred. Det innebærer mulighet til å selv velge hva som skal være viktig i sitt eget liv og at man har mulighet til å gjøre det som gjør en selv glad. Dette innebærer jo selvfølgelig at man ikke forsøker å ta denne muligheten fra andre.

Liberalistene mener at det ikke burde være noen begrensninger på hvor en kan kjøre. Den eneste forutsetningen er at man avtaler med grunneieren enten det er privat eller offentlig grunn. På offentlig grunn skal det være svært vanskelig å forhindre snøcooteren om man ellers tillater andre tilgang til området.

Noen mener at man kan begrense folks fritidsaktiviteter eller transportredskap på bakgrunn av det passer en selv, eller av at man selv ikke har noe nytte av snøscooteren. Det er spesielt å legge merke til at noen faktisk mener at de kan begrense andre på denne måten, samtidig som de forventer at ingen skal begrense dem.

Naturen skal kunne brukes av alle, også de som ikke liker eller kan gå på ski. Så lenge man ikke skader andre eller andre sin eiendom burde man selvfølgelig få lov til å benytte seg av snøscootren, uansett hvilke formål man har.

Snøscooteren er rett og slett et hjelpemiddel som gir mange mennesker stor glede.

Kommentarer til denne saken