Erna ønsker at vi får flere barn. Men forstår tydeligvis ikke at det koster for helt vanlige familier å stifte familie.

Ulf-Terje Nyheim Eliassen

Ulf-Terje Nyheim Eliassen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevErna ønsker at vi får flere barn. Men forstår tydeligvis ikke at det koster for helt vanlige familier å stifte familie.

Skattekuttene til regjeringa har i all hovedsak gått til de rikeste. Samtidig henter de inn det «tapte» med økning i andre avgifter og kostnader ved andre velferdstilbud. Kostnader som blir spist opp og vel så det. Blant annet fortsetter barnehageprisene å øke. En utgift som rett og slett gjør det umulig å klare seg med dersom man får mange barn.

For over 3 millioner nordmenn som tjener under 550.000 kroner, er fasiten et skattekutt på under og til dels langt under 5.000 kroner.

Tenk om en heller kunne brukt skattekuttet på reduksjon av maksprisene i barnehagene og SFO, også vesentlig reduksjon for søskenmoderasjonen dersom man har flere barn i barnehagen. Dette ved å øremerke de kommunale overføringene til nettopp dette formålet.

Heldigvis har Hammerfest Arbeiderparti i sitt program at en full søskenmoderasjon skal utredes og maksprisene reduseres for å ha barn i barnehage og gratis SFO.

Men dette burde være nasjonal politikk for å stimulere til flere barn som Erna ønsker seg. Det må ligge handlinger bak ord og oppfordringer isteden for å legge byrden på de som kjenner utfordringene på kroppen. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags