«Erna Solberg har varslet at Høyre er villig til å åpne for endringer i abortloven mot regjeringssamarbeid med KrF. Dette reagerer vi i AUF kraftig på»

Av
DEL

MeningerErna Solberg har varslet at Høyre er villig til å åpne for endringer i abortloven mot regjeringssamarbeid med KrF. Dette reagerer vi i AUF kraftig på. Vi krever derfor svar på om Høyres stortingsrepresentant, Marianne Haukland, stiller seg bak dette utspillet, slik parlamentarisk leder for Høyre, Trond Helleland, hevder.

Fylkesleder i Finnmark, Silje Vollan Nilsen, og sentralstyremedlem i AUF, Agnete Masternes Hanssen, utfordrer derfor Marianne Haukland, stortingsrepresentant fra Høyre på abortsaken.


Hva mener egentlig Marianne Haukland, støtter hun Erna Solberg og KrF? spør sentralstyremedlem i AUF, Agnete.   

Vi i AUF er mildt sagt sjokkert over at Erna Solberg er villig til å bruke kvinners rettigheter som forhandlingskort for å sitte tre år til i statsministerstolen. Nå krever vi svar fra Marianne Haukland om hun virkelig støtter en så stor innskrenking i abortloven.

Erna Solberg foreslo i forbindelse med KrF sitt ekstraordinære landsmøte å endre abortlovens paragraf 2C som gir kvinner adgang til abort etter uke 12 dersom fosteret har alvorlig sykdom. Dette reagerer vi sterkt på.

Dette er andre gang i løpet av fem år at Erna Solberg prøver å endre på abortloven. I 2014 tok vi til gatene og protesterte mot forslaget om reservasjonsrett. Nå tar vi igjen til gatene for å unngå at Solberg får ønsket sitt om å endre abortloven oppfylt.

KrF har også varslet at de ønsker å endre regelverket slik at det blir ulovlig å gjennomføre fosterreduksjon.

Norske kvinner som er i ferd med å ta et av sine livs vanskeligste valg, må føle seg trygg på at deres rett til selvbestemt abort ikke er noe så simpelt som et forhandlingskort for å styre landet. Erna Solberg har som statsminister et ansvar for nettopp disse kvinnene, sier fylkesleder Silje Vollan Nilsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags