Angrep er ikke alltid det beste forsvar, Aina

- Ordføreren skriver på egen facebook-side at mitt forrige innlegg er et hån mot det politiske kollegiet i kommunestyret. Nei, det eneste som er et hån mot kommunestyret er å frata dem makt til å fatte egne beslutninger for kommunen. Det er det Aina Borch og ikke jeg som har gjort, skriver Vetle Langedahl, Stortingsrepresentant for Finnmark

- Ordføreren skriver på egen facebook-side at mitt forrige innlegg er et hån mot det politiske kollegiet i kommunestyret. Nei, det eneste som er et hån mot kommunestyret er å frata dem makt til å fatte egne beslutninger for kommunen. Det er det Aina Borch og ikke jeg som har gjort, skriver Vetle Langedahl, Stortingsrepresentant for Finnmark Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet var gledelig å se at ordfører i Porsanger kommune svarte innlegget mitt om ROBEK i Porsanger. Nettopp fordi det er så spesielt å ta det steget Porsanger kommune nå gjør. Det er en beslutning som har vakt oppsikt i det nasjonale politiske miljøet og er derfor en av grunnene til at jeg valgte å skrive mitt forrige innlegg.

Min viktigste jobb som folkevalgt stortingsrepresentant, er å jobbe for det beste for de som har valgt meg. Det innebærer også Porsanger. Jeg har som folkevalgt, uavhengig når jeg har møtt i kommunestyre, fylkesting eller Storting engasjert meg for innbyggernes beste. Jeg kunne selvfølgelig kun holdt meg til sakene som ligger under Stortinget, men Porsangers ROBEK-ferd berører langt mer enn kun vedtaket i kommunestyret, det handler om tilliten til at de folkevalgte innbyggerne velger faktisk gjør jobben de er satt til. Nå overlater Aina Borch det til fylkesmannen.

Det er mye jeg og ordføreren i Porsanger er uenige om og det er naturlig, all den tid vi kommer fra ulike partier. Det kan imidlertid ikke være slik at for eksempel kutt i beredskap er forsvarlig når AP gjør det, mens det er uforsvarlig når Høyre tidligere har foreslått det. Kutt i beredskap er kutt i beredskap, uansett. Det er det som er viktig for min del, tryggheten. Den er jeg skeptisk til etter budsjettvedtaket og jeg hadde sagt i fra uansett hvem som hadde foreslått det.

Ordføreren velger på den ene siden å kritisere regjeringen for sin politikk på skatte- og kommuneområdet, samtidig som hun ikke gir regjeringen kredibilitet for å bygge opp igjen Garnisonen i Porsanger. Det skjønner jeg godt, ettersom det aldri har vært overført så mye penger til kommunene som nå, skatten er senket mest for vanlige folk og at det var vi i Høyre som tok ansvar for å bygge opp Garnisonen i Porsanger etter at Arbeiderpartiet bygget den sakte, men sikkert ned. Det er rett og slett en ubehagelig sannhet for dagens posisjon i Porsanger.

Det er ingen sterk grunnmur som nå bygges i Porsanger kommune. Det er derfor heller ikke mulig å kaste glass i steinhus, slik ordføreren skriver at jeg gjør. Det jeg gjør, er å sette søkelys på dårlig politisk ledelse over tid i Porsanger, som nå går hardt ut over de som bor i kommunen. Jeg håper ordføreren i fremtiden er langt mer mottakelig for kritikk, all den tid vårt mål er det samme: Å bygge Porsanger-samfunnet for fremtiden. Jeg beklager, men det gjør man ikke ved å slå seg selv konkurs og ikke ta ansvar for egne feilsteg. Taktikken om at angrep er det beste forsvar, kler ikke ordføreren særlig godt.

Ordføreren skriver på egen facebook-side at mitt forrige innlegg er et hån mot det politiske kollegiet i kommunestyret. Nei, det eneste som er et hån mot kommunestyret er å frata dem makt til å fatte egne beslutninger for kommunen. Det er det Aina Borch og ikke jeg som har gjort. I disse juletider er det passende å avslutte dette innlegget med et betimelig sitat fra Matteus-evangeliet: «Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye legger du ikke merke til?».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags