Fremskrittspartiets dobbeltspill

Hvor mange ganger skal vi bli lurt før det går opp for folk at de blir brukt i et kynisk, politisk dobbeltspill? skriver Magnar Leinan. Her er Sylvi Listhaug avbildet en en annen anledning.

Hvor mange ganger skal vi bli lurt før det går opp for folk at de blir brukt i et kynisk, politisk dobbeltspill? skriver Magnar Leinan. Her er Sylvi Listhaug avbildet en en annen anledning. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerFremskrittspartiets helsepolitiske radarpar Bård Hoksrud og Sylvi Listhaug er på farten igjen. Sammen reiser de to pasientvennene på PR-turer rundt i landet for å møte folk som er misfornøyde med det norske helsevesenet. Nylig stod Finnmark igjen på reiseruta, denne gang var det Alta som ble beæret med et kjapt besøk. Nå dukket jo aldri Hoksrud opp, men Listhaug kom. Til stor jubel for den lokale menigheten, må vi anta.

Alta, ja – for så vidt et naturlig valg dersom de virkelig mener noe med sitt engasjement; her burde de jo ha alle muligheter til å treffe ikke bare enkeltpasienter, men derimot tusenvis av misfornøyde mennesker som føler seg både rundlurt og sviktet av FrP og den blå-blå regjeringen de er medlem av. Vi husker vel alle partileder Siv Jensens skamløse valgkampbløff til altaregionens befolkning foran de to seneste stortingsvalgene, og ikke minst Terje Søviknes´ rørende forestilling i rullestolen sin, på scenen foran mange tusen mennesker på torget i Alta like før fjorårets valg. Den gang besto valgflesket av sykehusutredning, akuttilbud og fødeavdeling. Og altaværingene slukte det rått. Men den fleskebiten harsknet fort, skulle det vise seg. Tilbake stod vi som nyttige idioter i landets største FrP-kommune.

Dette ønsker man selvfølgelig ikke å rippe opp i nå, vi skjønner jo det – å bli tatt i regelrett bløff er naturligvis noe man helst ikke snakker om. Men etter at lederen i det nylig sammenslåtte Troms og Finnmark FrP, Odd Eilert Persen, nå har gått knallhardt ut mot helseminister Høie og krevd hans avgang, noe også stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt har stilt seg bak (hvor er det forresten blitt av sentralstyremedlem Ronny Berg…?), hadde kanskje noen et håp om at den frittalende fylkeslederen skulle få støtte fra moderpartiet i den livsviktige kampen for en anstendig luftambulansetjeneste i nord. De må ha blitt utrolig skuffet. Bortsett fra noen vage formuleringer om at saken må «evalueres» var budskapet fra Listhaug bare at Høie gjør en utmerket jobb, og at hun hadde full tillit til ham. Som et pinlig ekko fra statsministeren og resten av Høyre, før hun forsvant sørover igjen noen timer senere.

Hvor naiv går det an å bli? Hvor mange ganger skal vi bli lurt før det går opp for folk at de blir brukt i et kynisk, politisk dobbeltspill? At FrPs taktikk også her er den samme som de alltid benytter, nemlig å ri to hester samtidig. Trikset er altså å være både i posisjon og opposisjon; samtidig som man sitter i en regjering som bærer det øverste politiske ansvaret for å sikre beredskap og trygghet i nord, lar man enkeltpolitikere late som om man er et opposisjonsparti som er uenig i regjeringens politikk.

Nå må det vel snart gå opp for folk at FrP også i denne saken dessverre har samme troverdighet som regjeringspartner Høyre, og nå også Venstre. Det er sant å si ikke rare greiene. Tross partiets iherdige forsøk på dobbeltkommunikasjon for egen partipolitisk vinning, tyder alt på at både deres regjeringsmedlemmer og stortingsrepresentanter stiller seg lojalt bak Høyre, helseminister Høie og Helse Nord, og nok en gang vil svikte «folk flest» her nord til fordel for regjeringssamarbeidet. Med all tydelighet har de vist oss at også for dem er det pengene som teller, ikke menneskene her.

De som fortsatt tror noe annet bør stille sterkt i kampen om Naiv-prisen for 2018.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags