Hvem eier pasienten?

Illustrasjon.

Illustrasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ikke for å syte, det gikk jo bra!

DEL

LeserbrevI uke 32 av tvillingsvangerskap ble jeg sendt fra Alta til Tromsø med ambulanse fly. Vannet gikk 2 dager før min søknad om å få bo i nærheten av Hammerfest sykehus gikk igjennom. Årsaken til min søknad var at det var 35 kuldegrader desember 2009 og mye vind/storm. I redsel for komplikasjoner og frakting i siste liten i dårlig vær slik som tidligere erfart skulle jeg slippe å sitte å engste meg for ikke å nå frem i tide. Fire dager etter at jeg fødte nydelige tvillinger (født 2 mnd for tidlig), sliten men lykkelig, blir vi utskrevet fra sykehuset i Tromsø for å fraktes til Hammerfest sykehus i storm, og 30 kuldegrader.

Ti timer tok det fra ut skrivelsen og venting på at fly forholdene skulle bedre seg før vi var fremme i Hammerfest. Tvillingene i kuvøse, jeg fast i seler bakerst i flyet, minus 30 og storm. Mitt livs mareritt! Hvorfor? – Fordi vi hørte til i Hammerfest, Hammerfest sykehus ville ha oss hjem til seg av økonomiske, administrative og politiske grunner, ikke fordi det var ønskelig eller nødvendig for helsa våres.

Ikke for å syte, det gikk jo bra og alle gjorde en god jobb både underveis, i Tromsø og i Hammerfest. Dere skal alle ha den største respekt og takk. Men var det nødvendig å utsette mor og barn, mannskap og ressurser for dette? Det var nok ikke forsvarlig verken i forhold til økonomi eller liv. Det må være mulig å finne en bedre løsninger. Se pasienten og ikke papir bunken. Det handler om å gi ett forsvarlig tilbud til pasienten, ikke hvem som eier pasienten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags