– De som er glad i slikt, kan nok glede seg til påfyll

NEDBØR: I øst blir det mindre snø enn i vest, men det er ingen grunn til å legge fra seg snøskuffa likevel. Noen byger kommer nok, ifølge meteorologen. Illustrasjonsbildet er tatt i Nesseby.

NEDBØR: I øst blir det mindre snø enn i vest, men det er ingen grunn til å legge fra seg snøskuffa likevel. Noen byger kommer nok, ifølge meteorologen. Illustrasjonsbildet er tatt i Nesseby.

Denne helgen er det store forskjeller på hvor snøen faller, og hvor det blir opphold i Finnmark. Sjekk hvor du bør oppholde deg i fylket!

DEL

– Et lavtrykk fra Spitsbergen fører til pålandsvind som legger seg rett over Troms, og fører til byger i Vest-Finnmark både torsdag og fredag. Aller mest blir det i kyststrøkene, kan meteorolog Lars Andreas Selberg fortelle.

Denne uka var det flere som ble overraska over kraftig snøfall i vestfylket. Snøen kom som julekvelden på kjerringa for brøytemannskapene i Hammerfest, som raskt måtte sette i gang med å gjøre veiene kjørbare igjen tirsdag.

Kan vente seg mer snø

Dette kan de samme brøytemannskapene bare vente seg enda mer av i helgen, ifølge meteorologen.

– De som liker sånt, kan nok glede seg til mer påfyll i løpet av helgen ja. Det blir byger stort sett hele helgen, med lengre perioder med opphold på lørdag. Det aller meste kommer som snø, men helt ytterst på kyststrøkene, der kan det også gå over til sludd fordi temperaturen blir liggende rundt null grader, forteller Selberg.

For østfylkets del er det derimot mer snøfrie tider i vente denne helgen. I øst blir det nemlig lange perioder med opphold både lørdag og søndag.

– Det kan komme litt snø i østlige strøk på lørdag, men det er ikke snakk om store mengder, det er det ikke. Antagelig er det snakk om små mengder, som kommer omtrent midt på dagen, kan Selberg fortelle.

PÅFYLL: I Vest-Finnmark kommer det en del mer av dette i helgen. Illustrasjonsbildet er tatt i Hammerfest.

PÅFYLL: I Vest-Finnmark kommer det en del mer av dette i helgen. Illustrasjonsbildet er tatt i Hammerfest. Foto:


Skyet, men lite nedbør

Østfylket blir imidlertid preget av mye skyet vær, selv om det blir opphold, ifølge meteorologen. Temperaturene både i øst og i vest blir liggende på minussiden, men på de aller fleste steder synker dem ikke til tosifrede tall, forteller Selberg.

– For Øst-Finnmark sin del, vil temperaturen ligge på rundt fem minusgrader, og det vil nok også stige noe utover dagen både lørdag og søndag.

Innlandet får de kaldeste temperaturene i helgen, der det kan synke så lavt som til både 15 og 20 minusgrader. Men også her, slik som i øst, kan man vente seg opphold, forsikrer meteorologen.

Kaldt i indre strøk

– Indre strøk får mye oppholdsvær, men det vil holde seg nokså kjølig. Bare på søndagen vil temperaturene stige noe, og på mandag kan de komme opp i fem minusgrader, men generelt blir helgen kald, sier Selberg.

Generelt oppsummerer han helgeværet som svært variabelt, med store lokale forskjeller.

– Det blir både snø og opphold om hverandre, men det er helt klart at det blir litt mer i vest. Det er også store lokale forskjeller på bygene, og noen vil klart få mer enn andre. De som er glad i snø, kan i alle fall glede seg til påfyll i helgen, understreker han.

Artikkeltags