De som aldri blir nevnt

Av

Enkeltpersoner i samfunnet bli aldri viet noen oppmerksomhet. De er ikke de som stikker seg frem og påberoper seg eller blir sidestoff i avisens spalter.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En person som hører blant disse er en som kan observeres daglig på sine trimturer innover kvalsundlandet. Jeg Kom til å tenke på det da jeg her forleden passerte gjennom Kvalsund.

Like før en kommer inn i 60 sonen ser jeg en person som løper foran i et godt tempo. Først tror jeg det er en ungdom, men idet jeg passerer ser jeg jo hvem det er. Hva som driver denne karen som nærmer seg 84 år kan en jo spørre seg om, men en ting er sikkert, han holder seg i en meget god form til tross for høy alder.

Om vinteren trener den samme karen på ski. Og kjører en gjennom Kvalsund vinters tid, så er det sikkert at langs skavelkanten vil en som oftest se spor etter en som har gått på ski. Han har ikke mulighet å velge ferdigtråkket spor, men er sin egen sporlegger. Samtidig er det oftest ikke den aller beste kvaliteten på snøen heller.

Hvor han henter motivasjonen fra er for meg ubegripelig. Samme karen har vært en ivrig Birkebeinerløper, og jeg tror han har fullført over 10 Birkebeinerrenn. Han har også gått Vasaloppet, og treningen til disse har han hentet i sporet langs veikanten innover kvalsundlandet.

Når en ofte i media ser at enkelte bli fremhevet og får påskjønnelse for prestasjoner som ikke når denne karen opp sokkelesten engang, så kan en jo spørre seg om ikke slike karer også av og til fortjener å bli omtalt i avisens spalter.

En sportslig hilsen til en virkelig idrettsveteran.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken