Dårlig planlegging kan synes å være gjennomgående i denne saken. Dette ser man tydelig i søknaden til kommunen om bruk av kafé og parkeringsplass, som sendes ut knapt tre uker før norgesmesterskapet. I denne søknaden opplyser man om en avtale med idrettslaget om bruk av fotballbanen, en avtale som ikke eksisterer.

Samtidig kommer det frem i e-postkorrespondansen at KMK ikke har en løpsgodkjent bane på sin egen stadion, på Gáhkkormaras. Likevel satser man på at man får låne baneområder fra andre, bare uker i forkant av arrangementet.

At KMK i det hele tatt er tildelt NM i scootercross uten å ha en godkjent bane, synes veldig merkelig.

Den formelle forespørselen om bruk av KILs fotballbaneanlegg til NM i Snowcross, blir sendt ut 22. mars. Altså 10 dager før NM skal arrangeres. I den forespørselen blir også idrettslaget gitt en frist på 1,5 timer til å svare, ellers må KMK avlyse NM.

Det er også underlig at Lakselv Motorklubb sier at de på mandag fikk en forespørsel om de kunne overta arrangementet, mens KIL først fikk forespørselen på tirsdag.

Like sjokkerende er det at iFinnmark og Altaposten velger å lage saker på dette, uten å benytte seg av kildekritikk og uten å undersøke fakta.

– iFinnmark får ikke tak i leder eller styremedlem i KIL, og velger dermed å bruke en e-post som kilde. I denne e-posten kommer ikke bakgrunnen frem.

– Altaposten velger å trykke ukritisk fra en pressemelding fra KMK om avlysningen, der KIL blir fremstilt som en organisasjon som ikke vil samarbeide med andre.

Kautokeino IL godtar ikke å bli fremstilt som den skyldige i at NM i Snowcross ikke blir arrangert i Kautokeino i denne omgang. Dette må Johan Mathis Gaup og KMK ta på sin egen kappe og ikke skylde på andre.