Skal snu negativ trend

DUO MED KLOKKERTRO: Det skal være mulig å gjøre butikk ut av butikken på Vegsletta i Vadsø. Det har tospannet Andreas Johnsen og Vidar Anthi (høyre) klokkertro på.FOTO: KENNETH STRØMSVÅG

DUO MED KLOKKERTRO: Det skal være mulig å gjøre butikk ut av butikken på Vegsletta i Vadsø. Det har tospannet Andreas Johnsen og Vidar Anthi (høyre) klokkertro på.FOTO: KENNETH STRØMSVÅG

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tross stor omsetning har REMA-butikken på Vegsletta i Vadsø slitt med å levere plusstegn i regnskapet. Den trenden skal nå snus.

DEL

- Potensialet er i høyeste grad til stede. Nå skal vi bruke de neste månedene for å bevise at butikken har livets rett, sier Andreas Johnsen (24).

Johnsen og makkeren Vidar Anthi (32) har til sammen 21 års fartstid i butikklivet. Nå er de to hyret inn av kjedeledelsen til å få sving på sakene.

– Normalen til REMA-kjeden er jo at det er kjøpmenn som driver butikkene på franchise-basis. Vi er derimot ansatt av kjeden, men går til oppgaven som om dette var vår egen forretning, forteller en engasjert Anthi.

Den siste måneden har de to mer eller mindre bodd i butikken, for rett og slett å begå en forrykende ryddeaksjon.

– Vi styrer en stor butikk, med mye areal, og det er avgjørende at den framstår som ryddig og delikat. Vårt mål er ambisiøst, men realistisk, og det er at Vegsletta-butikken skal stå fram som den ryddigste butikken i kjeden, forteller Andreas, som også har tatt mål av seg til å by fram det kundene ønsker seg.

– Nå har vi akkurat rullet ut en sjarmoffensiv for å trekke til oss lunsjkunder. Derfor er vår tanke at det skal bugne over av fristelser i form av påsmurte bagetter, ciabattas og horn. Vi ser alt nå at dette er noe kundene setter pris på, og vi er glad for å ha fått til en avtale med Hildonen bakeri til denne satsingen, sier Johnsen.

Butikken har lenge hatt trøbbel med temperaturen i de voksne lokalene. Det har vært dårlig nytt for bananene og annen frukt.

– Vi har måttet kaste mye frukt, og sånt er det jo ikke noe stor lønnsomhet i. Dette er vi ferd med å få orden på nå, så her er det duket for gode frukt- og grønt-tider, sier Anthi.

Makkerne ser også sitt blomstersnitt til å få økt omsetning og inntjening ved å satse på utsalg av blomster og planter.

– Dette er mangelvare i dag, og det skal vi gjøre noe med, og det er noe vi virkelig har tror på, sier den blide butikk-duoen.

Regionsjef Ronny Repvik er fornøyd med det som skjer på REMA-fronten i Vadsø om dagen.

– Vi gleder oss også til å se utviklingen på Vegsletta, der det ikke er umulig at Andreas, som skal i gang på REMA-skolen, i en nær framtid er å se som selvstendig kjøpmann, sier Repvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken