Koronasituasjonen har ført til at det ikke er mulig å holde vanlige konserter. Da gjelder det å være kreativ.

Formidabel suksess!

Fredag 27. mars sendte iFinnmark programmet iFinnmark-scenen for første gang på nett med kjente og kjære artister fra Finnmark.

Det ble en formidabel suksess!

1.156 mobiler, nettbrett, PC-er og TV-apparater var pålogget samtidig denne fredagskvelden, og vi vet at mange satt samlet i Finnmark og fulgte sendingen med lokale artister.

I tillegg har 638 iFinnmark-brukere logget seg inn i ettertid og sett på reprisen av programmet.

– Det var en voldsom interesse! Det er omtrent like mange som følger en Alta IF-kamp, gliser redaktør Stian Eliassen.

Nye programledere som elsker musikk

Han produserte den første sendingen, og er klar for en ny, når vi smeller i gang med iFinnmark-scenen igjen fredag 8. mai.

Sist gang vi presentere iFinnmarkscenen var programlederne Anna Lindbach og Oddgeir Isaksen. Nå er det to nye programledere som ser frem til å presentere topp musikk på denne fredagskvelden.

Fra Vadsø vil Ann Helen Bjørum Nordgård styre showet, sammen med Christel Beate Jorildatter i Hammerfest.

– Jeg gleder meg kjempemye til å være programleder sammen med Ann Helen på vår konsertsending! sier Christel.

Christel er altetende – men gir seg ved danseband

Når vi spør henne hva slags musikk hun selv hører på, kommer svaret kjapt:

– Jeg er såkalt «altetende», og hører på alt fra A$AP Rocky til Johnny Cash. Jeg er også stor fan av det som kom ut av 80-tallet. Grensa går ved danseband, og låter med overdrevent kjapp tromming og skriking.

Vi har også spurt Christel om hva som er favoritten fra Finnmark?

– Mitt udiskutable favorittband i Finnmark er Banana Airlines! Om det er lov å si, da jeg forstår det slik at gruppen er dannet i Stokmarknes. Men Kai Kiil er jo født i Øksfjord. Ingenting løfter stemninga som å høre linjene «Ho va fem og tyve år og ho va ganske vill. Men æ har no træft ho nå'n ganga til. Ho va – ifra Vadsø». Og den enslige joiken i «bakgrunnen» er skrekkelig bra. Høydepunkt! Synges høyt i bilen over Sennalandet. En annen favoritt er Intrigue med Heavyjoik. Det er så rått, fastslår Christel.

Ann Helen – «14 år gammel fangirl»

Og hun er ikke mindre oppglødd, hun som er programleder ifra Vadsø, Ann Helen.

– Min favoritt av alle artister der ute, er jo veldig vanskelig å si. Men en engelsk artist som heter Barns Courtney er vel høyt oppe på lista. Han lager musikk som er i sjangeren rock, bluserock, og litt alternativ rock. Veldig spennende mann dette! Bon Jovi, In This Moment, Glittertind og ikke minst Oslo Ess og Dennis Lloyd, ligger også høyt oppe. Ellers har jeg jo en liten samling gamle LP-plater hvor man finner alt fra Aerosmith, The Beatles og DumDum Boys til Linkin Park.

Ikke så rart at Ann Helen liker litt tyngre rock, og DumDum Boys, hun er da tross alt trønder!

– Opp i alt det der, så er jeg også stor fan av Alan Walker og var strålende fornøyd da jeg fikk ett bilde med han på Midnatsrocken i fjor, hvor jeg så ut som en 14 år gammel fangirl! Jeg spiller ingen instrumenter selv, men er veldig opptatt av å bruke tid på å finne god musikk, uavhengig av sjanger. Finnmark byr også på mye god musikk, og jeg finner en ro ved å høre på samiskinspirerte låter og joik. Så har jeg Både Trendsettarklubben og Ronja Lindbach som er her ifra, på min spilleliste, forteller Ann Helen.

Og fastslår:

– Nå skal det bli utrolig moro å få være med å lede iFinnmarkscenen 8. mai! Musikk betyr så mye for mange, og kan være så mangt. Så dette er det veldig fint å kunne få ta del i.

«Big Kjell» klar igjen


En som deltok sist med bravur, og er kjempeklar på å delta igjen, er Vadsøs store sønn: Kjell Henry Mathisen, bedre kjent som trubaduren «Big Kjell». Til vanlig har han omtrent 250 spilledager og han har vært innom det meste av festivaler, puber og restauranter i hele Norge. Men nå må han være digital trubadur, i disse koronatider.

– Dette er et knall-konsept. Jeg har fått så mye gode tilbakemeldinger på sist gang jeg deltok på iFinnmark-scenen, så jeg vil gjerne være med igjen, fastslår den folkekjære artisten.

Og det skal han selvfølgelig få lov til.

Meld deg på!

Vil du delta, vil vi gjerne høre fra deg.

Artister fra Vest-Finnmark som er interessert i å delta, sender en mail til Christel. Og er du fra østfylket, vil Ann Helen ha mail fra deg!

Fristen for å sende inn bidrag er tirsdag 5. mai klokka 16:00.

Vi ser frem til å presentere et forrykende musikkshow fredag 8. mai!

Slik går du fram

1. Hvilke opptak kan du sende inn?

iFinnmarkscenen er konserter med direkte relevans til koronasituasjonen. Man kan derfor kun sende inn videoer som er spilt inn etter 12.mars. Videoene må være spilt inni hjemmestudio eller lignende. Det kan ikke sendes profesjonelle musikkvideoer, klipp fra tidligere konserter eller annet materiale som er laget for kommersiell bruk.

2. Hvor mange låter kan jeg sende?

Det er lov å sende inn flere låter, men hver artist må begrenses til maksimalt tre låter.

3. Hvilket format sender jeg videoer inn i ?

Alle videoer skal tas opp i breddeformat. Husk at du ikke starter opptak på telefonen før den er holdt i breddeformat.

Lyd er viktig. Se til at det ikke er vind eller andre støykilder når du lager video. Om mulig, søk ly innendørs eller annet egnet sted.

Dette punktet er veldig viktig og er ufravikelig! Videoer som ikke overholder dette punktet vil ikke bli publisert.

4. Hvordan sender jeg inn videoen?

A. Videoklippet lastes opp med filtjenesten Filemail. Denne kan benyttes via nettsiden www.filemail.com eller via appen Filemail (iPhone, iPad, Android).

B. Fyll ut til feltet med [email protected], din e-postadresse, emnefelt og tekstfelt.Emnefeltet skal inneholde tittelen du vil ha på videoen, tekstfeltet skal inneholde relevante beskjeder som du ønsker at de som ser på skal vite.

C. Tekst som skal legges på video skal være med i dette feltet, og ikke sendes som annen melding via e-post el.l. Med tekst menes navn på artist, navn på låtskriver, navnpå musiker,, tittel på låt og eventuelt Vipps-nummer til artisten