Gå til sidens hovedinnhold

Busstreiken får trolig følger for pasientbehandlingen: – Vær tidlig ute

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag morgen tas bussjåførene i Finnmark ut i streik. Finnmarkssykehuset sier streiken trolig får følger for pasientbehandlingen.

Finnmarkssykehusets kommunikasjonssjef, Eirik Palm, anbefaler at pasienter som skal til behandling er tidlig ute med å finne alternative transportmidler.

– Opptrappingen av busstreiken fra og med lørdag, vil skape utfordringer for å mange pasienter som skal til behandlingsstedene, sier Palm.

LES OGSÅ: Tillitsvalgt i Boreal om busstreiken: – Et slag i ansiktet

Saken fortsetter under bilde.

Stopp i skoleskyss

Det er ikke bare pasienter som vil bli rammet av en busstreiken. Dersom busstreiken utvides i morgen, blir også skolebussene i Finnmark å stå fra mandag morgen.

Dersom streiken trappes opp som varslet, vil det bety at all busstransport innen ruteområde Finnmark vil stoppe opp fra og med lørdag morgen. Dette vil omfatte bybusser, distrikts- og ekspressruter og skolekjøring.

Fylkeskommunen har gått ut og henstiller til at man følger med i mediene i forhold til utvikling i busskonflikten.

Flere kommuner, eksempelvis Nordkapp, er ute med en advarende pekefinger om flere myke trafikanter fra mandag av:

– Ved eventuell egentransport av elever til og fra skolen oppfordres det til å vise særskilt hensyn da det vil være mange gående i skolens nærområde. Det skriver Sven Magne Bye, rektor ved Honningsvåg skole, i en e-post.

Egen transport

Nå oppfordrer Palm berørte pasienter til å bruke egen bil eller avtale privat skyss til behandling, dersom dette er mulig.

– Pasienter som ikke har denne muligheten og som ikke kommer til seg behandling, bes kontakte Pasientreiser for å få avklart om det er tilgjengelig transport, før de eventuelt kontakter avdelingen for utsatt time, er oppfordringen fra Palm.

– Pasienter med medisinsk rekvisisjon vil bli prioritert. Vi kan derfor komme i en situasjon der pasienter som har behov for trafikal rekvisisjon ikke kommer seg til behandling, sier avdelingsleder Bjørn Erik Johansen i Pasientreiser Finnmark.

Koronasituasjonen gjør at det allerede er begrensede transportmuligheter. På grunn av smitteverntiltak praktiseres det ikke samkjøring av pasienter i drosjene. I tillegg er det kun to hurtigruteskip i trafikk langs norskekysten.

– Nummeret til Pasientreiser er 05515. Bruk ring tilbake-funksjonen, så tar våre operatører kontakt så snart de er ledige, sier Johansen.

LES OGSÅ: Alle bussjåførene i Finnmark blir tatt ut i streik

Facebook-like

Kommentarer til denne saken