Gå til sidens hovedinnhold

Utdanningsforbundet: – Viser at fylkesrådmannen ikke har genuin vilje til å ta lærdom av sakene

Artikkelen er over 4 år gammel

– Tvilen kommer blant annet av at arbeidsgruppen består av medlemmer med sterke bindinger til personer/ledere i FFK.

Følg direkterapportering fra fylkesutvalget her.

Utdanningsforbundet ved Sisse Henriksen og Mette Harr Medby og Skolenes Landsforbund ved Merete Kurak har møtt frem til behandlingen av Bruer-saken i fylkesutvalget i Alta mandag.

De er sterkt kritisk til fylkeskommunens opptreden i saken.

– Vi trodde at denne gruppa skulle virke positivt, men nå ser vi måten de har lagt ut dommene på, og det ser ikke bra ut.  Det kan vise at intensjonen ikke er det vi så for oss, sier Sissel Henriksen.

LES OGSÅ: Reagerer på at hennes dom er lagt ut på nett:– Jeg trodde at jeg var ferdig med saken, men nå kommer alt opp igjen

Takket ja under sterk tvil

I uttalelsen fra Utdanningsforbundet og Skolenes Landsforbund, som iFinnmark har fått forelagt, heter det følgende:

– To rettsinstanser har sagt sitt om at Finnmark fylkeskommune ikke følger forvaltningsloven. Dette behøver ingen å granske. Utdanningsforbundet takket ja til invitasjonen om å bli med i arbeidsgruppe, men under sterk tvil. Tvilen kommer blant annet av at arbeidsgruppen består av medlemmer med sterke bindinger til personer/ledere i FFK. FFK sier at de ønsker å ta lærdom av det som har skjedd, men utifra saksdokumentene til møtet med dommer åpent tilgjengelig viser fylkesrådmannen at man ikke har genuin vilje til å ta lærdom av arbeidsrettssakene.

LES OGSÅ: Sjåstad: – Ikke gransking, men gjennomgang av rutiner

–Forbundet med personlig belastning å melde avvik

Utdanningsforbundet er sterkt bekymret med tanke på prosessene på Alta videregående skole.

– Tempoet hittil i prosessen sikrer ikke at nødvendige hensyn blir ivaretatt. Vi tenker her også på partenes reelle medvirkning, heter det fra Utdanningsforbundet Finnmark.

De skriver også: «Arbeidsmiljøspørsmål og HMS er et område som har vært under press i FFK. Vernetjenesten har vært nedprioritert over tid og tillitsmannsapparatet melder om at det er forbundet med personlig belastning å melde avvik. Fylkeskommunens varslingssystem fungerer ikke etter hensikten i loven.»

LES OGSÅ: Svært kritisk til rådmannens granskingsgruppe: – Dette blir bukken og havresekken

 

Kommentarer til denne saken