Gå til sidens hovedinnhold

Endelig tilbake i jobb: – Bruer-saken er historie, sier Bjørnar

Artikkelen er over 4 år gammel

– Bruer-saken er historie. Jeg har vunnet fram i to rettsinstanser, og den saken er avsluttet, sier Bjørnar Bruer til iFinnmark.

Bjørnar Bruer var mandag tilbake i jobb som leder for de fylkeskommunale elevboligene i Alta, over to år etter at han ble sagt opp fra stillingen.

– Det som nå bør være fokus, er ledelsen ved Alta videregående skole. Noe av det som kommer fram i rapporten, er ledelsesutfordringer, sier Bjørnar Bruer til iFinnmark.

Bruer gikk til sak mot arbeidsgiver Finnmark fylkeskommune, og i to rettsinstanser ble fylkeskommunens oppsigelse kjent ugyldig.

I dommen fra lagmannsretten som kom 16. januar, står det at Bruer skal tilbys jobben igjen. Han fikk i tillegg 1,1 millioner kroner i erstatning.

En rapport om arbeidsmiljøet ved Alta videregående skole som ble lagt fram torsdag i forrige uke, slo blant annet fast at ledelsen ved skolen ikke er profesjonell nok.

Rektor Inger B. Persen ved Alta videregående skole kommenterer Bruers uttalelser slik:

– Det er bra at Bjørnar Bruer sier at hans sak er ute av verden, sier hun til iFinnmark.

– Det han sier om ledelsesutfordringer, får stå for hans egen regning. Vi har et utvalg med representanter fra AMU (arbeidsmiljøutvalget, journ.anm.), tillitsvalgte og ledelse i arbeid for å se på utfordringer og muligheter. Utvalgets mandat er å lage en handlingsplan for å møte det AFF (Administrativt forskningsfond ved Norges Handelhøyskole, journ.anm.,) har påpekt, og det arbeidet er allerede i gang, sier Inger B. Persen.

Kommentarer til denne saken