Gå til sidens hovedinnhold

Venstre-leder: – FFKs omdømme er totalt ødelagt. Ingen ansatte tør nå å ta opp problemer

Artikkelen er over 4 år gammel

Venstre-leder Leif Gøran Wasskog er skuffet etter fylkesutvalgets behandling av Bruer-saken mandag.

– Jeg ser ikke hvordan man skal komme videre som organisasjon. Jeg ser ikke hvordan dette skal ende, sier Wasskog.

Han mener at de vedtatte forslagene fra Ap og Høyre ikke går langt nok.

– Det er kun selvfølgeligheter som er greit å formalisere i vedtaket, men det er ikke noe som gjør noe med selve situasjonen. Handlingslammelsen fortsetter, sier Wasskog.

– Går videre med brukket rygg

Så lenge ikke fylkesutvalget eller fylkestinget ønsker å gjøre noe med situasjonen, er man sjakk matt, sier Venstre-lederen.

– Man får ikke løst opp i problemet. Vi ender opp i en situasjon der man går videre med brukket rygg. Omdømmet til fylkeskommunen er totalt ødelagt. Det er nå ingen ansatte som tør å ta opp problemer. Det er svært skuffende å se at man ikke er villig til å ta dette innover seg.

Sjåstad: – Urimelig og feil

Fylkesordfører Runar Sjåstad sier at Venstre-lederens påstander er feilaktige og urimelige:

– Jeg vet ikke hvor god innsikt Wasskog har i Finnmark fylkeskommune, men vi har kjørt prosesser og kommet til vedtak med et kjempestort flertall bak seg. At han som Venstre-leder med begrenset kunnskap ikke er fornøyd får stå for hans regning, men jeg syns dette er en urimelig og feilaktig beskrivelse, sier fylkesordføreren.

– Han mener at de vedtatte forslagene fra Ap og Høyre ikke går langt nok, hva sier du til det?

– Jeg mener at de er en god vei ut av dette både i forhold til å ta dom innover seg, men også i forhold til læring og i å få en gjennomgang. Jeg syns hans uttalelse faller på egen rimelighet. Det er et stort politisk vedtak, og vi har funnet en vei videre, mener Sjåstad.

 

Kommentarer til denne saken