Gå til sidens hovedinnhold

Bransjenettsted melder om nytt gassfunn i Barentshavet: – For tidlig å si noe, sier Equinor

Artikkelen er over 2 år gammel

Equinor skal ha funnet hydrokarboner på Gjøkåsen Deep-brønnen i den sørøstlige delen av Barentshavet.

Gjøkåsen-feltet ligger i et helt uutforsket område sørøst i Barentshavet. Nå er det muligens funnet gass i den ene av to brønner i feltet, melder bransjenettstedet Upstream.

Dog er det for tidlig å si noe om både størrelsen på funnet og om brønnen er kommersielt levedyktig.

– Det er for tidlig å si noe om resultatene i brønnen. Det må vi komme tilbake med når operasjonen er ferdig, sier Morten Eek, talsmann for Equinors virksomhet på norsk sokkel, til E24.

Equinor vil foreløpig ikke si noe om når man kan forvente at boreresultatene er klare.

Det svenske selskapet Lundin, som har 20 prosent andel i feltet, anslår ressursene i Gjøkåsen Deep-prospektet til å være 428 millioner fat oljeekvivalenter. Brønnen blir boret av riggen West Hercules på en vanndybde av 304 meter.

Ifølge Upstream måtte man 6. mars også stanse boringen på Gjøkåsen Deep i to døgn etter at det bygde seg opp trykk da det strømmet inn gass fra reservoaret. Dette ifølge E24 av Equinors talsmann:

– En gassinnstrømming i brønnen gjorde at vi stoppet boreoperasjonen i noen dager. Det oppsto ingen farlig situasjonen og situasjonen ble raskt normalisert, men vi sendte en melding til Petroleumstilsynet om hendelsen, sier Eek.

Gjøkåsen-prospektet, er delt opp i to brønner, Gjøkåsen Deep og Gjøkåsen Shallow. I februar fullførte man boringen i sistnevnte og denne ble klassifisert som tørr.

 

Kommentarer til denne saken