Jakter på ung bonde fra Finnmark

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) leder årets jury.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) leder årets jury. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kun 6 av 240 nominerte kommer fra Finnmark. Norges Bygdeungdomslag oppfordrer Finnmark til å nominere flere til Årets unge bonde 2016.

DEL

– I fjor fikk vi inn 349 nominasjoner, i år håper vi å få inn enda flere nominasjoner, slik at vi kan formidle unge bønders historier fra landbruket. For å klare det er vi avhengig av at folk rundt om i landet nominerer personer de mener fortjener å bli Årets unge bonde, sier Torstein Bjerkan Klev, bygdepolitisk nestleder i Norges Bygdeungdomslag i en pressemelding.

Så langt har det bare kommet inn seks nominasjoner fra Finnmark og han vil gjerne ha flere kandidater fra fylket.

– Vi vet det finnes mange dyktige unge matprodusenter med sterke verdier i Finnmark, men om ingen nominerer dem til prisen får de ikke mulighet til å kjempe om prisen, sier Klev.

Årets bonde må være under 35 år, et godt forbilde og matprodusent. Fristen for å melde inn kandidater er 18. september. Avstemningen avsluttes 23. november og vinneren kåres 12. november.

I fjor var Hanne Harila den eneste i Finnmark som var nominert i kåringen av Årets unge bonde.

LES OGSÅ: Hanne kan bli årets unge bonde

Juryen ledes av Jon Georg Dale, mat- og landbruksminister, og består av Arne Hjeltnes, Dag Jørund Lønning, forfatter og rektor ved Høgskulen for landbruk og bygdeutvikling Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri, Lauren Cody Källén, administrerende direktør i McDonald’s i Norge, og Tora Voll Dombu, leder i Norges Bygdeungdomslag.

Årets unge bonde

  • Er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s i Norge og Felleskjøpet Agri for å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på norsk kvalitetsmat.
  • Kåringen er en del av rekrutteringskampanjen Grønn Utdanning som har pågått siden våren 2010.
  • Årets unge bonde skal være et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk.
  • Årets unge bonde vinner 20.000 NOK til å dra på sin drømmereise, med avløser i inntil en uke, sponset av Norske Landbrukstenester.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken