«Skivebom av bompengepartiet FrP»

SPLEISELAG: – Vi sier ikke ja til bompenger for moro skyld. Vil man ha bedre vei må man være med på spleiselaget, skriver Kurt Methi i Hammerfest Arbeiderparti

SPLEISELAG: – Vi sier ikke ja til bompenger for moro skyld. Vil man ha bedre vei må man være med på spleiselaget, skriver Kurt Methi i Hammerfest Arbeiderparti Foto:

Av

– Det er dagens regjering som er skyld i at Hammerfest må betale bompenger for å få «bypakke»: Altså en oppgradert innfartsvei til byen, skriver Kurt Methi.

DEL

MeningerNår FrPs Arne Myrseth spør hvorfor Hammerfest må betale bompenger, og ikke Alta, viser det at han enten ikke vil innrømme, eller at han ikke vet, at uten bompenger, blir det ingen «bypakke»-vei. Eller prøver han bare å få oss til å glemme at FrP lovet at om de kom til makta skulle det stå et skilt på alle bompengestasjoner i hele landet «gratis så lenge FrP er i regjering»? Hva som er verst her, ren og skjær uvitenhet, eller den sedvanlige dobbeltkommunikasjonen til FrP får være opp til enhver å bedømme. Spesielt imponerende er det uansett ikke.

Først: Myrseth blander her to forskjellige prosjekter: Oppgraderingen av E6/riksvei 94, strekningen mellom Alta og Hammerfest. Der har ingen av byene betalt noen bompenger og det har aldri vært tema heller.

Men med by-vei, de såkalte «bypakkene» er saken en helt annen.

Alta kommune har, som Myrseth sier, sagt nei til bompenger for å få bedre vei gjennom sin by. Derfor er ikke Alta sitt byvei-prosjekt inne i NTP (Nasjonal Transport Plan), «listen» over prioriterte prosjekter som står for tur for gjennomføring.

LES OGSÅ: Forslag for bompengeinnkreving er klart: Dette må du betale

Det er et klart krav til alle nye store byvei-prosjekter: Vil man ha bedre vei må man være med på spleiselaget. Dette er det Høyre, Venstre og «bompenge-partiet FrP» har som grunnsetning.

Hammerfest kommune, ledet av oss i Arbeiderpartiet, har sagt at ja vel, hvis reglene er sånn, så må vi følge dem. Vi sier ikke ja til bompenger for moro skyld. Tror Myrseth det, siden han mener at vi er «dumme» eller «går mot folks vilje»?

Folk vil ha bedre en vei inn til byen, samt få tungtrafikken ut av sentrum. Da gjør vi i Hammerfest Arbeiderparti det vi kan for å få realisert dette. 

I tillegg til bompenger har våre toppolitikere, Alf E. Jakobsen, Marianne Sivertsen Næss, og nå i senere tid også Terje Wikstrøm, stått på, hatt møter, lagt frem presentasjoner for veimyndigheter og samferdselsfolk på alle plan.

Vi i Miljø- og Utviklingsutvalget (MU) i kommunen har fulgt opp, og administrasjonen i kommunen har vært veldig gode til å følge opp på byråkratisk side. 

Så hvorfor skyter FrP-er Myrseth på oss? Prøver han å få oss til å glemme FrP-leder og finansminister Siv Jensen sine lovnader fremført med bravur foran åpen mikrofon med kameraer til stede?

Den videoen går forresten med jevne mellomrom på Facebook og andre sosiale medier. Et live-opptak der en noe yngre Siv Jensen står på stand og lover null bompenger hvis de kommer i regjering.

Siv Jensen har vært finansminister i fem samfulle år nå. Aldri har det vært så mange bompengestasjoner og aldri har beløpet betalt av «folk flest» vært høyere til «bompenge-regimet». For øvrig styrt av nevnte finansminister.
Lukter vi kullsvart, svidd valgflesk?

Artikkeltags