Thomas & co. er klar for tre uker med festivaler

BOLYST: Thomas Båtnes Braaten fortsetter jakten på bolyst i Finnmark. De neste kommunene som får besøk, er Kvalsund, Hasvik og Berlevåg.

BOLYST: Thomas Båtnes Braaten fortsetter jakten på bolyst i Finnmark. De neste kommunene som får besøk, er Kvalsund, Hasvik og Berlevåg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bolystuka kommer på besøk til Kvalsund, Hasvik og Berlevåg i løpet av tre uker.

DEL

Jakten på bolyst i Finnmark fortsetter. Først ut av de 15 kommunene som får besøk, var Kjøllefjord i juni. Så fulgte Tana uka etter.

I neste uke er det Kvalsund som får besøk. Etterfulgt av Hasvik og Berlevåg i ukene etter.

Les mer om bolyst-prosjektet nederst i saken.

Har gjort erfaringer

Thomas Båtnes Braaten er klar for tre bolystuker på rappen. Han er en av dem som har ansvaret for bolystuka.

– Det blir tre uker med festival, og det blir både hektisk og gøy. Vi håper at erfaringene vi har gjort, gjør at vi kan gjennomføre dette på en god måte, og vi er blitt veldig inspirert etter de to første ukene, sier Braaten til iFinnmark.

LES OGSÅ: Thomas og Aleksander mener de fikk verdens beste praksisplass: – Vi får jobbe med det som virkelig betyr noe

– Det vi likevel er mest imponert over, er hvor mye det ble mobilisert både i Lebesby og Tana. Dette er jo noe helt nytt, og likevel møtte 350 opp i Kjøllefjord og 450 i Tana. Det er veldig imponerende, sier Thomas Båtnes Braaten.

SE OPPTAK: Sykkelritt i Kjøllefjord

Fair play-kamp

I Kvalsund blir det også en fair play-kamp som det var da Nordkinn møtte Tana.

– Det møtte opp 430 og 418 publikummere på de to 5. divisjonskampene under bolystukene i juni, og det er ekstra stas å arrangere dem, sier Braaten.

LES OGSÅ: Over 400 publikummere så Nordkinn slå Tana på hjemmebane: – Det er som på en Champion League-kamp

Under bolystuka i Kvalsund så er det kampen mellom Kvalsund og Billefjord i 5. divisjon som blir fair play-kampen.

SE OPPTAK: Hengekøyefestivalen i Tana

Bolystuka i Kvalsund starter mandag 27. august og pågår til og med fredag 31. august.

Se mye av programmet nedenfor.

Mye fysisk aktivitet

– I Kvalsund er det lagt opp til mye fysisk aktivitet som er tilpasset alle aldersgrupper. Aktivitetene er også lagt litt spredt slik at alt ikke er lagt til kommunesenteret, sier Thomas Båtnes Braaten.

Han gleder seg også til sykkelrittet.

– Vi håper at det kommer mange på sykkelrittet, spesielt barn og unge. Vi skal  lage en rundløype som man kan sykle flere ganger, og vi oppfordrer også folk med rullator om å være med.

Bolystuka i Kvalsund

Her er mye av det som skjer under bolystuka i Kvalsund 27.-31. august:

 • Mandag: Gratis bolystfrokost i Kvalsundhallen, næringslivsseminar i Miljøbygget, sykkelritt i Kvalsund sentrum, og ildsjelskveld i Miljøbygget.
 • Tirsdag: Bli med Equinor inn i framtiden, ungdomsskolen, Kløverturen, orienteringsløp i Kvalsundhallen, turmarsj til Korsfossen, og redningsøvelse ved Kvalsund havn.
 • Onsdag: Trafikksikkerhetsdag og «den gode venn», på skolen, ”Mestringskurs for pårørende - En bedre hverdag for pårørende”, Veiledningssenteret for pårørende i Nord-Norge, på biblioteket, ungdomsmøte «Stor som liten» - Kvalsund 2028 på ungdomsklubben, fair play-kamp Kvalsund - Billefjord, og kirkekonsert i Kokelv kirke.
 • Torsdag: Kaisumarsjen, aktivitetsdag på Leikvang stadion, folkefest med gratis middag til alle i Kvalsundhallen.
 • Fredag: Historisk tur til Revsnes fra Kokelv med middag og båttransport.

«Jakten på bolyst»

Målsetting med samfunnsprosjektet «Jakten på bolyst»:

 • Vi har mange små – men viktige – kommuner i Finnmark. Det er lett å se at dette er sårbare miljøer. Finnmark Fotballkrets ønsker å inspirere til gjennomføringskraft, som kan mangle i spesielt små kommuner. Gjennom dette prosjektet vil vi bidra til å bygge attraktive kommuner!
 • Bolystuka gjennomføres 5 steder i Finnmark hvert år i 2018-2019-2020. Totalt 15 kommuner.
 • Fire dager på hvert sted. Tirsdag – onsdag – torsdag – fredag. Da er lokalbefolkningen til stede og man kan også få hjem borteboende studenter til folkemøtet som avslutter bolystuka.
 • Involvere 75 prosent av kommunens innbyggere gjennom bolystuka.
 • Bolyst handler om å ha noe å glede seg til i sitt nærmiljø – og å ha noe å huske med glede. Vi ønsker at bolystuka skal være en inspirasjon både i forkant, under og i etterkant av gjennomføringen.
 • Skape kommunikasjonsarenaer mellom det offentlige og det frivillige. Lokalt ansvar for gjennomføring sammen med fotballkretsen. Møter med kommunen og de frivillige for gjennomgang av innhold før tildeling.
 • Skape kommunikasjonsarenaer på tvers av generasjoner. Ekstra viktig i små lokalsamfunn!
 • En viktig del av prosjektet er å nå de som ofte faller utenfor i samfunnet, og som gjennom dette prosjektet vil kunne føle seg sett og ivaretatt.
 • Løfte fram de lokale ildsjelene og gi dem den oppmerksomhet de fortjener Utviklingsprogram for unge ledere

Finansiering av prosjektet er planlagt som et spleiselag der flere næringsaktører og det offentlige vil gå inn med midler i tillegg til Trond Mohn. Disse er: Coop, Sparebanken Nord-Norge, Finnmarklfylkeskommune, Frikant Mediedesign, iFinnmark, Hurtigtrykk Alta AS, Norsk Tipping, Nike, Norsk Laks, NFF, Røde Kors, KIA (via Alta Motorsenter), Norske Kvinners Sanitetsforening, Finnmark idrettskrets og veiledningssenter for pårørende i Nord-Norge.

Artikkeltags