Rolig leiemarked

Husleiene øker mer enn det SSB har beregnet. Dermed er også den samlede prisstigningen trolig større enn det de offisielle tallene viser.

Husleiene øker mer enn det SSB har beregnet. Dermed er også den samlede prisstigningen trolig større enn det de offisielle tallene viser. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Leiemarkedet er rolig i påvente av en ny høysesong, men det begynner allerede å bli rift om de gode utleieboligene fra sommeren av.

DEL

– Mange utleiere lagt ut leilighetene sine nå etter påske. Dette har ført til flere ledige leiligheter på markedet enn på lenge. Leietakerne har mange leiligheter å velge i og er kresne både på pris og kvalitet, sier daglig leder Geir Skogheim i Utleiemegleren.

Men selv om april var preget av påske og en rekke fridager, er leietagerne nå i gang med å orientere seg for å finne seg en bolig før en kaotisk høysesong setter inn.

– Vi anbefaler dem som skal ha leilighet i sommer, til å gå ut i markedet allerede nå for å kunne sikre seg en god utleiebolig. Husk at det er vesentlig færre leietakere i markedet nå enn det er juni, juli og august, sier Skogheim.

Han legger til at det fortsatt er høy aktivitet blant de mindre investorene som ønsker å kjøpe boliger for å leie ut videre.

Utleiemeglerens prisoversikt for april viser at det nå i snitt koster 7.342 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 3,9 prosent fra måneden før. Sammenlignet med samme måned i fjor er det imidlertid en oppgang på 5,5 prosent.

I snitt kostet det 10.444 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i april, en nedgang på 2,0 prosent fra mars. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,0 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14.694 kroner i måneden, og det er 3,4 prosent mindre enn i mars. I forhold til mars i 2011 er det en nedgang på 2,4 prosent.

Les også: Flere unge må leie

I Trondheim koster en 3-roms leilighet i snitt 12.416 kroner, noe som er ned 4,7 prosent fra mars. Sammenlignet med april i fjor, er det en oppgang på 3,4 prosent.

– Studentene er for alvor på jakt etter bolig. Mange ønsker å tegne kontrakt allerede nå for å sikre seg bolig, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

– Vi merker også en betydelig økning i antall utenlandsk arbeidskraft som rekrutteres til Trondheim. Mange av dem ønsker i første omgang å leie bolig for eventuelt å kjøpe senere. Dette gjelder primært høyt utdannede utlendinger knyttet til forsknings-, studie – og offshoremiljøene.

Dyrest

Stavanger topper statistikken over hvor dyrt det er å leie bolig i Norge.

I snitt kostet det 14.780 kroner å leie en 3-roms leilighet her i april, og det er en oppgang på 0,9 prosent fra mars.

Sammenlignet med samme måned i fjor er oppgangen på hele 10,6 prosent.

Stiger mest

I snitt kostet det 9.106 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i april, og det er en oppgang på ikke mindre enn 15,9 prosent sammenlignet mars.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 17,1 prosent. (ANB)

Artikkeltags