Rekordbillig strøm

De små strømleverandørene får gode karakterer av kundene.

De små strømleverandørene får gode karakterer av kundene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ikke siden 2007 har strømmen vært så billig som nå.

DEL

[Avisa Nordland] Gjennomsnittlig pris på den nordiske kraftbørsen Nord Pool Spot var i første kvartal 29 øre per kilowattime (kWh), mot 52 øre samme periode i fjor.

– De lave prisene skyldes at vi har hatt en uvanlig mild vinter med mindre strømforbruk enn vanlig. I tillegg fikk vi svært mye nedbør i fjor som fylte opp magasinene våre, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i bransjeorganisasjonen Energi Norge tyil Avisa Nordland.

– En tredje faktor er nedgangen i europeisk industriproduksjon, som har redusert etterspørselen etter kraft på kontinentet,

Og når strømmen blir billigere, betyr det sparte utgifter for norske familier.

En vanlig familie vil spare rundt 2.000 kroner i året på de lave prisene.

Også i høst og i vinter har prisene til tider ligget på det som da var laveste nivået på fem år, og Energi Norge tror trenden vil fortsette godt inn i 2012.

Det tror også salgssjef Ole Angellsen i BE Kraftsalg AS i Bodø, som i mars og april solgte boligstrøm til under 30 øre per kWh.

– Årsaken til dette er store nedbørsmengder, og høy temperatur sørpå i mars. Dermed holder fyllingsgraden seg stabil i magasinene, noe som selvfølgelig gir seg utslag på prisene, sier Angellsen.

Og i sommer blir det priskrig. Her kan du lese mer om det.

Artikkeltags