Middelhavshjem med norsk vri

Her sitter Linda i meditasjonskroken hun har innredet i en del av stuen.  Her mediterer jeg hver morgen, sier Linda.

Her sitter Linda i meditasjonskroken hun har innredet i en del av stuen. Her mediterer jeg hver morgen, sier Linda. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Å innrede et hjem i Spania krever mer planlegging og tålmodighet enn i Norge.

DEL

[Bergensavisen] Det har Linda Bratlund Stokke fått erfare.

– Jeg er fortsatt nordmann i Spania, og det bærer hjemmet vårt her preg av, sier Linda til Bergensavisen. I 1999 kjøpte hun og mannen Helge Stokke et staselig 500 kvadratmeter stort hus i La Nucia ved Middelhavskysten i Spania.

– Vi kjøpte det av en tysker som hadde innredet huset med spesiallagde møbler i viktoriansk stil. De fulgte med huset, sier hun.

Se alle bildene fra Linda Bratlund Stokkes vakre, norske middelhavs-hjem.

Eget helsesenter

I løpet av de tolv årene de har eid huset, har Linda endret en del på innredningen. I tillegg driver hun og mannen et helsesenter i Akinon, som åpnet i januar 2009.

– Jeg har innredet hele senteret selv, i tillegg til huset vårt, så jeg har et personlig forhold også til senteret, forteller hun.

At det å handle møbler og interiør i Spania ikke er som i Norge, oppdaget Linda raskt.

– I Spania, i hvert fall i området vi bor i, er møbelforretningene mye mindre, og møblene adskillig dyrere og mer tradisjonelle enn i Norge, forklarer hun.

– Det var dessuten litt frustrerende da jeg oppdaget at det var lange bestillingstider på det meste av møbler. Det er ikke rom for impulskjøp. Jeg måtte planlegge mer enn jeg var vant med.

Kreativ prosess

Selv om både utvalget av møbler og huset er annerledes i Spania enn Norge, innreder Linda etter de samme prinsippene begge steder.

– For meg er det å innrede en kreativ prosess. Jeg bruker farger bevisst. Fargene påvirker oss. De kan virke beroligende eller gi oss energi.

– Det er viktig at fargene skaper harmoni og tilpasses det rommet der de skal brukes, påpeker hun.

Det milde klimaet og den store hagen med saltvannsbasseng, gjør at ekteparet tilbringer mye tid i Spania.

– Jeg legger stor vekt på hjemmet vårt, mye mer enn de fleste spanjoler. Men jeg må selvfølgelig tilpasse stilen.

– Tre brukes for eksempel mye mindre her enn i Norge, både fordi det er dyrere og fordi det ikke tåler klimaet, så vi har fliser på alle gulv, forteller hun.

Lever i nået

Ekteparet deler tiden sin mellom Bergen i Norge og La Nucia i Spania. Linda trives like godt begge steder.

– Jeg er så heldig at når jeg er et sted, nyter jeg å være der, uten å savne andre steder. Jeg henter energi fra der jeg er til enhver tid.

Vekslingen mellom å bo i Spania og Norge, er noe hun setter pris på.

– Når jeg er her i Spania går alt senere, og jeg må være mer tålmodig enn hjemme. Det gir en annen type ro.

– Men det beste og viktigste for meg med å bo i Spania, er det deilige lyset her om vinteren, fastslår Linda Bratlund Stokke. (ANB)

Artikkeltags