Klart for ny hyttefest

- Det er 14. gang vi arrangerer Hyttelivsmessen, men bredden i program og tilbud har nok aldri vært større enn i år, sier prosjektansvarlig Thea Mostue Faleby.

- Det er 14. gang vi arrangerer Hyttelivsmessen, men bredden i program og tilbud har nok aldri vært større enn i år, sier prosjektansvarlig Thea Mostue Faleby. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Denne uka kommer tusenvis av nordmenn til å valfarte til Hellerudsletta rett utenfor hovedstaden.

DEL

Det er nemlig klart for en ny hyttefest når Hyttelivsmessen 2012 åpner dørene torsdag. I løpet av helgen er det ventet at hytteentusiaster fra hele landet vil innta Exporama på Hellerudsletta.

130 utstillere står klare til å ta imot de besøkende, og i den tilliggende hyttebyen Norsk Hyttesenter er det mulig å få en nærmere titt på et stort antall ferdig innredede visningshytter.

Dette er den andre store hyttemessen i år. I mars ble Hytte 2012 arrangert på Norges Varemesse i Lillestrøm, og nå er det altså Hyttelivsmesse bare noen kilometer unna.

Det er annet året på rad at de to messene kniver om den samme målgruppen på omtrent samme tid.

Prosjektleder Thea Mostue Faleby er ikke redd for konkurransen.

– Kombinasjonen med å kunne besøke messen og hyttebyen samtidig er et viktig fortrinn for oss i forhold til den andre messen som startet opp i fjor, sier hun.

– Våren er jo rett tid i den forstand at det er nå folk flest realiserer planer om hyttekjøp, oppussing eller påbygg. Derfor vet vi at en god del besøker begge messene. Samtidig sporer det til ekstra innsats at vi på grunn av tidsmessig sammenfall blir vurdert opp mot hverandre.

– Det er 14. gang vi arrangerer Hyttelivsmessen, men bredden i program og tilbud har nok aldri vært større enn i år, sier Mostue Faleby.

I tillegg til den inspirasjon og informasjon utstillerne byr på, blir det foredrag, konkurranser og demonstrasjon av blant annet lafting, toving, skigardbygging og motorsagkunst.

For barna er det satt opp en mini-bondegård med dyr og gråtass-traktor, ballongskole og smålafting.

– Selv om de fleste besøkende er godt voksne, kommer det også langt flere yngre til hyttelivsmessen enn før, og mange har med seg barn. Derfor er det viktig å ha et tilbud som passer for hele familien, sier Thea Mostue Faleby.

Siden i fjor er også den permanente utstillingen Norsk Hyttesenter utvidet. Hyttebyen teller nå 25 hytter fra i alt 20 produsenter.

– Messen er en viktig møteplass. Noen ønsker råd og tips til en hytte de allerede har, andre kommer med en drøm om en framtid som hytteeiere. For mange er messebesøket startskudd for prosjektet deres, enten det dreier seg om å kjøpe, vedlikeholde eller oppgradere, sier Thea Mostue Faleby.

Torsdag og fredag er messen åpen fra klokken 12.00 til 20.00. Lørdag og søndag er åpningstidene 10.00 til 17.00. (ANB)

Artikkeltags