Gjør et Syden-kupp

Drommer du om en leilighet på den spanske solkysten. Da bør du kanskje slå til nå. Prisene er nesten halvert.

Drommer du om en leilighet på den spanske solkysten. Da bør du kanskje slå til nå. Prisene er nesten halvert. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Er du interessert i en fritidsbolig i Syden? Da kan du gjøre et kupp i vinter.

DEL

Ikke minst på den spanske Solkysten har de siste årenes massiv prisfall ført til at det er mulig å gjøre særdeles gode kjøp.

Her kan du nå få tak i det meste, enten du er på jakt etter en leilighet med sjøutsikt, et lite rekkehus eller en stor villa med svømmebasseng.

– Prisene er kommet svært langt ned. Siden toppen er der tale om et prisfall på mellom 20 og 50 prosent, forteller eiendomsmegler John Goth i Costa Granada Home til den danske nettavisen Berlinske Buisness.

Han selger boliger i et område i nærheten av den gamle bade- og kystby Almuñecar, drøykt 100 kilometer øst for Malaga.

Han forteller at det tidligere som oftest var eldre ektepar over 60 som kjøpte boliger i dette området.

– Men nå er de fleste interessertet kjøpere mellom 45 og 50 år. De har vært på besøk i dette område tidligere og kan selv konstatere at prisnedgangen er markert, sier Goth.

Flemming Trap, som driver eiendomsmeglerfirmaet Casa Una, bekrefter at prisene har falt med opp mot 50 prosent.

– Men akkurat nå er det likevel et stort misforhold mellom hvor mange boliger som er til salgs og hvor mange som vil kjøpe, sier han.

– En del selgere er nærmest desperate etter å få solgt, fordi de ellers risikerer å miste helårsboligen hjemme. Det er hovedårsaken til at det nå kan gjøres svært gode kjøp.

Han tilføyer at 2011 – rent salgsmessig – var et av de dårligste årene på svært lenge fordi alle potensielle kjøpere holdt igjen i påvente av ytterligere prisfall.

Men i år håper Flemming Trap på litt bedre tider fordi prisene nå har kommet så langt ned at flere vil la seg friste.

– I Nerja, som er en flott, liten kystby, hvor det nettopp er kommet en flott strand i sentrum, kan man nå få en fin leilighet på 80 kvadratmeter til 160.000 euro, et rekkehus for 250.000 til 300.000 og en villa fra 500.000 euro, sier han til Berlinske Buisness. (ANB)

Artikkeltags