– Dette skal rives

Kommunen mener brygger, molo, trapp og mur er ulovlige, og krever riving.

Kommunen mener brygger, molo, trapp og mur er ulovlige, og krever riving. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Kommunen nådeløs overfor eier av denne hytta.

DEL

Partene står steilt mot hverandre i det som kan bli en svært viktig prinsippsak i Indre Oslofjord, skriver Nettavisen.

Kommunen krever riving og tilbakeføring av terreng til opprinnelig stand.

Børs vei 8 på Ostøya ligger i den mest sentrale og trafikkerte delen av skjærgården utenfor Sandvika i Bærum.

Morten Henrik Kielland og kona Belinda Therese Buck Kielland kjøpte den vel syv mål store strandeiendommen for hele ni millioner kroner i 2001.

Ifølge Budstikka var det i forbindelse med en befaring i nabolaget at kommunens politikere ble gjort oppmerksome på byggearbeidene i Børs vei 8.

Striden står om et brygge- og moloanlegg nedenfor hytta,samt en trapp foran badehuset, og et par støttemurer.

Les hele saken i Nettavisen


– Svært alvorlig

Kommunen ser svært alvorlig på det de mener er ulovlige arbeider, og som også innbefatter sprengning i terrenget og endring av sjøbunnen. I brevet fra kommunen datert 24. juni der det fremsettes krav om riving heter det:

«Det er lagt vekt på at overtredelsen er grov, idet terrenget i strandsonen er gjenbygget og fortettet, og påført til dels varige skader og uopprettelige ødeleggelser».

Det legges vekt på allemannsretten, og at utbygging av brygger, molo og havn medfører privatisering av vannarealer som skal være tilgjengelige for alle.

Kommunen lar det ikke være noen tvil om at riving og tilbakeføring er eneste alternativ, selv om dette vil koste eier dyrt, og resultatet ikke blir like pent som opprinnelig.

«Disse omstendigheter vil ikke under noen omstendighet kunne gå foran hensynet til å få fjernet de ulovlige tiltakene. Det er med andre ord ikke adgang til å unnlate og kreve ulovlige tiltak revet/fjernet fordi terrenget/stedet eventuelt vil bli mer skjemmende og stygt uten enn med de ulovlige tiltakene. Heller ikke eventuelle høye kostnader og verditap ved riving/fjerning vil påvirke det faktum at tiltakene må rives/fjernes», heter det.

Her vises det til en dom fra lagmansretten.

Ekteparet Kielland har fått frist til 1. november med rettingen. (ANB/Nettavisen)

Les hele saken i Nettavisen

Artikkeltags