Brennhett boligmarked

Lise Jøstadengen og svigerfar Knut Korslund liker det de ser i denne leilighetene som er for salg av Privatmegleren.

Lise Jøstadengen og svigerfar Knut Korslund liker det de ser i denne leilighetene som er for salg av Privatmegleren. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Mange boliger selges etter kort tid til langt over prisantydning. Lav byggeaktivitet og få boliger til salgs, presser prisene til himmels.

DEL

[Romerikes Blad] – Det er veldig trøkk i markedet, uansett pris og boligtype. Mye selges etter første visningsrunde, og størst rift er det om rekkehus og mindre boliger til rundt 3,5 til 4,5 millioner kroner, sier Øystein Edsbergløkken i Privatmegleren på visning i Lørenskog i Akershus.

Lise Jølstadengen og svigerfar Knut Korslund liker det de ser.

– Samboeren min og jeg har en fireroms i dag og er på utkikk etter en femroms. Dette huset kan vi flytte rett inn i, sier Jølstadengen.

– Her kan det ikke være mange skjulte feil og mangler, sier svigerfar og rørlegger Korslund om rekkehuset som ble bygget i 2004.

Jakten på nytt hjem har bydd på skuffelser.

– Vi har tapt to rekkehus på forkjøpsrett. Surt, men begge hadde behov for oppussing, sier Jølstadengen som raskt kom over skuffelsen.

Og ja, Korslund og Jølstadengen opplever dagens boligmarked nærmest som rått parti.

– Mange boliger selges til overpris. Hvor får folk penger fra? undrer Korslund.

– Man skal ikke bo seg i hjel. Ferieturer og barnas fritidsaktiviteter er viktig å ta med i regnestykket, sier Jølstadengen.

Petter Andre Aure i Aktiv Eiendomsmegling i Lillestrøm opplever også ubalanse i markedet.

– Markedet preges av ubalanse mellom tilbud og etterspørsel, det er for få boliger for salg. Tidligere år har det kommet et stort «slepp» av boliger etter påske, men ikke i år, sier han.

Flere meglere forteller om høy temperatur i dagens boligmarked.

– Hovedsakelig kan vi si at det er manko på de fleste typer boliger, noe som resulterer i rask omsetningshastighet og gode priser, sier Jarle Smestad i iHUS.

– Oppmøtet på visningene er bra, og de fleste boliger selges raskt. I en lengre periode har det vært et generelt underskudd av boliger, noe som påvirker prisene i positiv retning for selger, sier Eirik Løvseth i Home Eiendom. (ANB)

Det er selgers marked. Les mer om det her!

Artikkeltags