«Viktig løype i forhold til fremtidig vinterturisme.»

Så er innstillingen til de nye snøscooterløypene kommet fra Utvalg for plan og samferdsel.

For en del år siden var det en gruppe med engasjerte personer som ville bygge verdens høyeste trebygning i Kirkenes. Grunnen til at man ville ha det i Kirkenes var så vidt jeg husker at det skulle sende signaler til resten av verden om at her fikk vi det til. Et signalbygg.

Det ble det ingen ting av. Først var det Bergen som fikk det høyeste trehuset. Nå er det visstnok Brumunddal som har den høyeste trebygninga.

Tider har passert og en av dem som frontet ideen er siden blitt ordfører i kommunen vår. For et par måneder siden var han ute i mediene og la ut om hvor grønn vår kommune skulle bli, blant annet med vindturbiner, hydrogenprosjekter og med rådhustaket dekket av solcellepaneler.

Hvorfor ikke nå markedsføre vår grønne kommune med at vi nå har lagt en ny snøscooterløype nesten helt opp til toppen av kommunens høyeste fjell, Batteri (Bugøynesfjellet, Báhttervárri). Det må jo være gode signaler å sende ut da det er en «viktig løype i forhold til framtidig vinterturisme», som det ordrett står i innstillinga fra løypeutvalget. Det vil garantert være et signal som vil bli lagt merke til. Om ikke i hele verden, så i alle fall i andre nærliggende kommuner. Så har også de noe å strekke seg etter. Bli en grønn kommune som gjør hva som helst for å øke antall vinterturister.