Ble målt storm flere steder i Finnmark: – Vi holder oss bare mest mulig inne

VINDFULLT: Et fly ble satt ut av spill og klarte ikke å lande på Lakselv lufthavn i går. Her blåste det mest i hele fylket, og på det meste kom vindkastene opp i 32.2 m/s.

VINDFULLT: Et fly ble satt ut av spill og klarte ikke å lande på Lakselv lufthavn i går. Her blåste det mest i hele fylket, og på det meste kom vindkastene opp i 32.2 m/s. Foto:

Flere steder i Finnmark ble det målt storm i uværet i går. Vindmåleren på Banak var den som satte rekord for torsdagen.

DEL

– Nei, jeg blir ikke akkurat overrasket over det du sier der, sier Ulf Myrmel og ler når han får beskjed om at det var ved flyplassen han er sjef for, Lakselv lufthavn, som har satt rekord for sterkest vind torsdag.

Ved lufthavnen ble det nemlig målt 32,2 meter i sekundet i går. Dette tilsvarer sterk storm i vindkastene, men Myrmel forteller at de ansatte er godt vant med denne type vær.

Vant med uvær

– Vi har våre forholdsregler og er godt vant med slik type vær. For eksempel forsøker vi jo å holde oss mest mulig inne når det blåser som verst. Når det blåser i visse retninger så er det jo til og med til hjelp, for det er med på å få snøen vekk fra kjørebanen, forklarer Myrmel.

VINDFULLT: Ulf Myrmel er sjef for lufthavnen i Lakselv, og forteller at de ansatte er godt vant med vindfulle dager.

VINDFULLT: Ulf Myrmel er sjef for lufthavnen i Lakselv, og forteller at de ansatte er godt vant med vindfulle dager. Foto:

Selv er han på vinterferie, men forteller at han stadig holder seg oppdatert på vind og vær og den generelle driften ved flyplassen likevel.

– Ja, jeg følger godt med selv på ferie. Det blir sånn når man jobber på lufthavnen, en av de første tingene vi sjekker om morgenen er været. Man føler seg som en slags værmelder til slutt. Vi er godt oppdatert, ler lufthavnsjefen.

BLÅSTE GODT: Her er oversikten over vindstyrkene målt i Finnmark torsdag.

BLÅSTE GODT: Her er oversikten over vindstyrkene målt i Finnmark torsdag. Foto:

Sterk vind førte til kansellering

Han kan opplyse om at den sterke vinden førte til at ettermiddagsflyet innom flyplassen ble kansellert. Seinere på kvelden hadde det imidlertid roet seg noe ned, og flyet fikk både landet og tatt av igjen til slutt.

Her er de forskjellige vindstyrkene målt i Finnmark torsdag:

– Banak: 32.2 m/s

– Iskoras: 29.9 m/s

– Kirkenes: 22.3 m/s

– Vardø: 31.6 m/s

– Båtsfjord: 29.6 m/s

– Makkaur: 31.2 m/s

– Berlevåg: 29.3 m/s

Artikkeltags