Bjørn Kjos gir seg som konsernsjef i Norwegian

TRAPPER NED: Bjørn Kjos gir seg som toppsjef i Norwegian samtidig som selskapet han i stor gard har bygd opp legger fram svært gode tall for andre kvartal 2019. Arkivbilde.

TRAPPER NED: Bjørn Kjos gir seg som toppsjef i Norwegian samtidig som selskapet han i stor gard har bygd opp legger fram svært gode tall for andre kvartal 2019. Arkivbilde. Foto:

Bjørn Kjos går av etter 17 år som konsernsjef i Norwegian, skriver flyselskapet i en pressemelding.

DEL

Han skal fortsatt ha en sentral rolle i selskapet som rådgiver for styret og styrets leder. Finansdirektør Geir Karlsen går inn i rollen som fungerende konsernsjef. Endringene er gjeldende fra torsdag 11. juli.

Det skriver Norwegian i en pressemelding.

Samtidig legger Norwegian fram en svært god kvartalsrapport. Til tross for lavere vekst og problemene med flytypen Boeing 737 MAX, viser tallene for andre kvartal et rekordhøyt underliggende driftsresultat på 2,3 milliarder kroner, melder selskapet. Inntektene per setekilometer økte med 13 prosent, og inntektene per passasjerkilometer (yield) steg med 11 prosent. Omsetningen dette kvartalet økte med 19 prosent til 12 milliarder NOK, hovedsakelig drevet av selskapets langdistanseruter.

- Jeg er svært glad for at Bjørn fortsatt vil ha en sentral rolle i Norwegian som rådgiver for styret og meg selv. Også fremover vil vi få glede av Bjørns omfattende nettverk og dyptgående kunnskap og erfaring fra internasjonal luftfart når selskapet nå har endret strategi og gått inn i en ny fase fra vekst til lønnsomhet. Prosessen med å rekruttere en ny, permanent konsernsjef er i gang, sier styreleder Niels Smedegaard gjennom pressemeldingen.

I løpet av de 17 årene Bjørn Kjos har vært konsernsjef har Norwegian vokst fra et lite, innenriks flyselskap med 130 ansatte og fire fly, til et globalt selskap med over 11.000 ansatte over hele verden og en flåte på 162 fly. Norwegian har under Kjos’ ledelse også bygd opp en omfattende langdistanseoperasjon med over 60 interkontinentale ruter. Norwegian er nå det største utenlandske flyselskapet i New York-området.

Artikkeltags