Bilistene har alltid rett

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I dag hadde jeg ikke behøvd å dusje før jeg gikk på jobb.

Forsovet deg? Derfor du hadde det så travelt? Satt du med mobiltelefonen, og er du mann? Da er du tilgitt, ikke å vente at du skal klare å gjøre mer enn to ting samtidig.

Vinteren så langt i Hammerfest har vært sølete. Min vei til jobb er mellom byen og Fuglenes. Trafikken har vært tett i begge retninger, og tungtransport er snart like vanlig som personbiler. Hjulsporene har utviklet seg til oppsamlingelver for regn og tinevann.

Så langt i vinter har jeg gått ganske klar av de største oversprøytningene. Jeg har planlagt i god tid møte med og passering av andre gående ut i fra koronahensyn. Det har vært litt mer vrient i forhold til syklister, spesielt de som kommer raskt og stille på bakfra. Der har det kun vært et par tre nesten-sammenstøt. Ut i fra dette bildet, har jeg sett aktivt framover for å beregne møtende biler, og har lyttet etter biler bakfra, slik at jeg kunne beregne om de kom til å passere parallelt med meg som gående. I så fall har jeg ventet det verste og forsøkt å vært føre var. Raskt har jeg da trukket meg så langt vekk fra kjørebanen som gjerdet har tillatt, om det da ikke allerede var andre som hadde søkt tilflukt der. Det er også i disse situasjonene hvor man måtte foreta raske sidelengs selvbergingsforsøk jeg har vært nærmest sammenstøt med syklister. Beklager til dere.

Den fulltrefferen jeg i dag måtte ta fra en sølvgrå personbil i stor fart, den savner sidestykke. Vedkommende hadde ikke møtende trafikk, og kunne unngått å kjøre i hjulsporet og den lille innsjøen som så ut til å ha samlet seg rundt et nedløp. Jeg så det komme, men tross hurtig unnamanøver fra min side, og kræsj med gjerdet (ellers hadde jeg ramla i fjæra), så ble jeg oversprøytet og søkkblaut. Fra øverst til nederst.

Kjører noen mer hensynsfullt, enn andre? Ja, kanskje bybussene. Og selvfølgelig er det også enkelte bilister som ser at det er folk som går på fortauet, og som selv vet hvordan det er å være fotgjenger?

For en tid tilbake hadde jeg den tvilsomme fornøyelse å være passasjer med en sjåfør som sprutet ned en person på tur inn ved ligningskontoret. Der har det vært en fin fordypning i veibanen som samlet godt med vann. Jeg spurte hvorfor sjåføren ikke bremset ned og tok hensyn. Svaret var irritabelt. «Så dårlige veier som det er her i byen, så kunne man da ikke gjort annet enn å bremse. Og det burde fotgjengerne vite godt selv».

Så da så. Da er vi gående advart.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken