Nå har Vegvesenet bestemt seg for hva de vil gjøre med dette problemet

Av

Bilene blir stadig bredere, men parkeringsplassene skal fortsatt være små.

TRANGT: At biler står så nærme hverandre er et vanlig syn på parkeringsplasser.

TRANGT: At biler står så nærme hverandre er et vanlig syn på parkeringsplasser.

DEL

Tilbud: iFinnmark + for kun 29,- ut påsken

Side3 har tidligere skrevet om hvordan moderne biler blir stadig bredere, samtidig som parkeringsplassene fortsatt er like smale som de «alltid» har vært.

Dette gjør at det blir stadig vanligere å oppleve situasjoner der bilen ved siden av står så nærme at det kan være vanskelig eller umulig å komme seg inn i bilen. Ikke minst fører det til mange bulkeskader fra dører som slås borti bilen ved siden av.

Hintet om endring

I høst hintet Statens vegvesen om at dette problemet skulle tas tak i ved utforming av nye normer for bredden på parkeringsplasser.

- Det er riktig at størrelsen på private kjøretøyer glir langsomt oppover. Vi har også temaet universell utforming som er blitt viktigere. Håndbok N100 Veg og gateutforming, som er del av vegnormalserien, vil bli fornyet i relativt nær framtid, fortalte Tor Jakob Smeby i Statens vegvesen i september.

Vil ikke bedre situasjonen

Men i høringsutkastet som nå er sendt ut, er det ikke gjort noen endringer i størrelsen på parkeringsplasser:

Bredden på parkeringsfelt for personbil bør være 2,5 meter når kjøretøy parkerer ved siden av hverandre. Plasser som hovedsakelig brukes til arbeidsplassparkering med lite utskifting av kjøretøy i løpet av dagen, kan være smalere (men ikke mindre enn 2,3 m). Lengden på feltet bør være 5 m.

Fordi parkeringsbransjen benytter seg av normene til Statens vegvesen, vil det dermed ikke bli noen endringer.

Artikkeltags