(Avisa Nordland)

Det er vel alderen som tynger, men faktisk var vi litt lei oss da vi leverte tilbake bil og nøkler etter et døgn med Ford S-Max.

Vi måtte rett og slett erkjenne at denne familiebilen var morsom å kjøre.

Sju

S-Max er en familiebil som har rikelig med plass til fem, og litt plass til sju. Fords egentlige sjuseter heter Galaxy og ligner veldig på S-Max.

Det er som femseter S-Max er best. Da har du godt med plass til bagasje samtidig med at de tre separate baksetene kan settes i bakerste posisjon med fabelaktig benplass som resultat. Dette er noe for sommerens tur til Piteå Summer Games med tre tenåringer i baksetet.

S-Max har fått en ansiktsløftning og er selvfølgelig dandert med LED-lys, ny front og generelt mer stæsj. Den opplevde kvaliteten i førermiljøet er god. Setene er veldig gode med fin sidestøtte, men kanskje en anelse hard for enkelte.

Toclutch

Motoren vår på 140 dieselhester kler bilen godt. Den sekstrinns girkassen er god, og drivstofforbruket på rundt 0,6 på langkjøring.

Dette er litt stort i bytrafikken, men en ilter ryggeradar varsler høyt ifra når du lukeparkerer.

Den leveres også med Fords nye toclutch-girkasse, men den er litt forsinket fra fabrikk så den får vi komme tilbake til.

Men for oss holder Ford S-Max lenge uten automatgir også. Og vi klarer oss godt uten trekk på alle fire. Får jo mye mer bil for pengene da.