Big Kjell er blant dem som gleder seg til fredagens store happening: – Knallkonsept!

Kjell Mathisen, som for mange er bedre kjent som Big Kjell, er blant artistene som skal bidra under iFinnmarkscenen fredag kveld.

Kjell Mathisen, som for mange er bedre kjent som Big Kjell, er blant artistene som skal bidra under iFinnmarkscenen fredag kveld. Foto:

Har du et talent du ønsker å vise fram til Finnmark sin befolkning? Nå har du muligheten.

DEL

Fredag 27. mars sender iFinnmark programmet iFinnmark-scenen på nett med kjente og kjære artister fra Finnmark. Vil du bidra, kan du sende inn dine egne videoer til oss.

Blant dem som skal være med er Vadsøs trubadur, Kjell Henry Mathisen, eller bedre kjent som Big Kjell. Til vanlig har han omtrent 250 spilledager og han har vært innom det meste av festivaler, puber og restauranter i hele Norge.

– Det er et knallkonsept. Mange musikere har ikke annet å gjøre enn å delta på slike digitale konserter nå. Ikke bare berører koronaviruset musikere, men også arrangører, festivaler og uteplasser. Det har ringvirkninger overalt hvor det trengs musikk, sier Mathisen.

Send ditt bidrag

Han har selv hatt flere konserter digitalt, etter at alt av større arrangement har blitt avlyst.

– Jeg har rigget meg til med studio for å kunne spille digitalt. Så langt har jeg hatt fire konserter, de fleste gjennom Digitalscenen, og alle kommentarer jeg har fått har vært positive, forteller han.

Ønsker du å sende inn ditt bidrag kan du bruke dropbox, wetransfer eller andre tjenester som gir oss en nettadresse vi kan laste ned filen fra, og sende det til video@ifinnmark.no.

– De siste dagene og ukene har vært enormt krevende for oss alle, og noen av dem som er hardt rammet er artister og kulturinstitusjoner som over natta har mistet inntektsgrunnlaget sitt. Vi ser at mange gjør det de kan for å holde motet oppe i denne tiden, og vi i iFinnmark jobber for å få med oss flere av de mest populære artistene i Finnmark, på det vi tror og håper vil være et positivt innslag i hverdagen for folk som sitter hjemme, sier redaktør Geir Håkonsund om iFinnmarkscenen.

Du kan delta med alt fra sang, diktlesning, standup og dans, eller andre kulturelle innslag.

Mulighet for å bidra

Så langt er det flere artister og band som bidrar til iFinnmarkscenen. I tillegg til Big Kjell, så er bandet Intrigue og artisten Jan Arild Sørnes blant dem som ønsker å delta.

– Vi tenkte bare «hvorfor ikke», egentlig. Dette er et trivelig prosjekt å være med og bidra på, sa vokalist Kai Somby, da de ble spurt om å være med.

Resultatet av både hans, og andre artisters opptreden kan du altså på iFinnmarkscenen her hos oss på ifinnmark.no, fredag 27. mars kl. 20:00.

Programmet ledes av programledere Anna Lindbach i Øst-Finnmark og Oddgeir Isaksen i Vest-Finnmark.

Mens artistenes bidrag spilles, vil det være mulig å sende «billettpenger» på vipps til hver enkelt artist. Vi opplyser om artistenes nummer på sendingen. Dette er selvsagt frivillig. Vi har stor forståelse for at folk er bevisste på hva de bruker penger til i disse tider, men de som ønsker det kan sende penger direkte til artistene.

Artikkeltags