VAKE 2018 er i gang – se starten i bilder

Artikkelen er over 2 år gammel

Feirer 10 år med å gå tilbake til Vake-starten.

DEL

Trykk på bildet i toppen for å se flere bilder fra starten i Berlevåg mandag.

– I 2018 er det 10 år siden vi arrangerte VAKE (Varanger Arctic Kite Enduros) første gang. Da som et pre-VAKE med rekognosering. I løpet av de 10 årene har konkurransen vokst, vi har vært vertskap for fire verdensmesterskap i langdistanse kiting og hatt med deltakere fra store deler av Europa, USA og Canada, skriver VAKE i en pressemelding.

VAKE arrangeres fra 9. til 13. april i år på Varangerhalvøya. Starten gikk mandag i Berlevåg. 13. april er deltakerne ventet å avslutte ferden i Vardø.

– Som i «Gamle dager»

I år er ikke konkurransedelen en del av opplegget, istedenfor er håpet at alle deltakerne skal kite seg gjennom hele løypa og komme samlet inn til Vardø.

– Fra 2008 til 2011 samlet vi alle deltakerne opp på sjekkpunkt for kvelden. Dette var sosialt og hyggelig, men ingen kom i mål i Vardø. I 2012 introduserte vi «full race», som innebærer at deltakerne kiter så langt de klarer innenfor seilingsvinduet. Da fikk vi vårt første lag i mål i Vardø noensinne. I år går vi tilbake til røttene og gjør VAKE som i «gamle dager», i tillegg til at vi legger opp til å seile mer eller mindre samlet hele ruta. Vi har også lagt til en dag ekstra. Så får vi se om vi kommer i mål på de fem dagene vi har til rådighet, heter det i pressemeldinga.

STARTEN: 29 personer (derav tre fra VAKE) og ett hundespann deltar i årets VAKE.

STARTEN: 29 personer (derav tre fra VAKE) og ett hundespann deltar i årets VAKE. Foto:

Tre fra crewet deltar

At konkurransebiten er borte i år, har bidratt til at deltakere som vanligvis ikke har turt å delta i den ordinære VAKE, deltar i år. I tillegg er både rennleder Øyvind Stangnes, sikkerhetsansvarlig Bjørn Breivik og kommunikasjonssjef Anna Solvoll Rognmo med på ekspedisjonen.

26 personer deltar i år i tillegg til de tre nevnte crewmedlemmene og et hundespann. Her kan du se hvem som er årets deltakere.

Alle lag har satellitt-tracker, så ekspedisjonen kan følges live på nett.

VAKE håper å være vertskap for sitt femte verdensmesterskap i langdistansekiting i 2019.

VINNER 2017: Windyty Alpboys med Florian Grüber og Jonas Lengwiler fra Tyskland/Sveits

VINNER 2016: Windyty Alpboys med Florian Grüber og Jonas Lengwiler fra Tyskland/Sveits

VINNER 2015: Upsete med Per Oskar Store og Thomas Sørensen fra Norge,

Artikkeltags