Tre av fire valgte Rolf

STOR STEMNING: På Aps valgvake var det stor stemning da resultatet av forhåndsstemmene ble lagt ut, da dette bildet ble tatt. Stemningen holdt seg ut kvelden. Ordførerkandidat Rolf Laupstad nummer tre fra høyre i midterste rekke.

STOR STEMNING: På Aps valgvake var det stor stemning da resultatet av forhåndsstemmene ble lagt ut, da dette bildet ble tatt. Stemningen holdt seg ut kvelden. Ordførerkandidat Rolf Laupstad nummer tre fra høyre i midterste rekke. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Hammerfest og gjenvalgt ordfører Alf E. Jakobsen har fått mye oppmerksomhet etter at han og Arbeiderpartiet fikk 71 prosent av stemmene.

Men i Berlevåg kan nyvalgt ordfører Rolf Laupstad glede seg over et enda bedre resultat. Her ønsket nemlig 75,8 prosent av velgerne Arbeiderpartiet tilbake ved makta.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli sånn. Jeg tenkte jippi, det var bra, sier han.

De siste fire årene har Høyre og Karsten Schanche sittet ved makta.

– Det er nok kanskje en av grunnene til at resultatet ble som det ble nå. Også har velgerne tiltro til meg, sier Laupstad.

Vil høre på Høyre

Rolf Laupstad er opprinnelig fra Sætermoen i Troms, men flyttet til Berlevåg for 25 år siden.

Han jobber i politiet, men har også engasjert seg i politikken over lengre tid. Fra 1995 til 1999 satt han i kommunestyret for første gang, og han har også sittet de siste fire årene. Innimellom disse to periodene har han vært vararepresentant.

– Og så har jeg vært leder for partiet de tre-fire siste årene, sier han.

Nå har dette partiet sikret seg et rent flertall i kommunestyret. 74 prosent av stemmene holdt til 10 av 13 representanter. De øvrige tre fylles av Høyre, som var det eneste andre partiet som stilte til valg.

– Men de skal bli hørt, de også. Vi er høflige, og skal ha dem med, sier Laupstad.

Saker på gang

Nå gleder han seg til å ta fatt på fire år i posisjon.

– Ja, det må jeg si at jeg gjør, det blir både spennende og utfordrende. Vi skal få til mye, det er intensjonen. Vi skal få bygget ferdig et nytt basseng i Berlevåg, og skal jobbe videre med hydrogenutvikling. Vi vil bygge ut vindmølleparken i henhold til konsesjonen, og jobbe med videreutvikling av havna. Det er viktig å tilrettelegge for primærnæringa i Berlevåg, nemlig fiskeri, sier han.

Flest personstemmer

Med seg i kommunestyret får han blant annet Janne Andreassen som varaordfører. De to er også dem som fikk flest personstemmer under valget, med 97 til Rolf Laupstad og 65 til Andreassen. Laupstad er glad for disse ekstra tillitserklæringene.

– Det må man være veldig fornøyd med, konstaterer han.

Personstemmer gjorde for øvrig noen rokeringer på de innvalgte representantene til Ap.

Elisabeth Bakke Rørslett sto opprinnelig på 11. plass, Trygve Daldorf på 12. og Helge Andreas Salmila på 14., men alle har fått plass blant de ti i kommunestyret. Geir-Rune Hansen, Geir Kristiansen og Trond-Are Lund ble dyttet ned.

Disse ble valgt inn

1. Rolf Laupstad (Ap)

2. Janne Andreassen (Ap)

3. Frank-Tore Nygård (H)

4. Morten-André Olsen (Ap)

5. Beate Olsen (Ap)

6. Jarmo Olavi Finnestrand (H)

7. Willy Lasse Andreassen (Ap)

8. Evy Mathisen Leirbekk (Ap)

9. Trygve Daldorff (Ap)

10. Sylvia Radloff Snijders (H)

11. Elisabeth Bakke Røslett (Ap)

12. Helge Andreas Salmila (Ap)

13. Tine Løkka Neergård (Ap)

Artikkeltags