Her gjør Hurtigruta den største endringen i rutetabellen

BYTTER TID: Nordgående og sørgående hurtigrute fra Berlevåg bytter avgangstid fra og med nyttår. Ellers går alt som vanlig i Finnmark. Flere endringer gjøres lenger sør. Foto: Svein Harald Robertsen

BYTTER TID: Nordgående og sørgående hurtigrute fra Berlevåg bytter avgangstid fra og med nyttår. Ellers går alt som vanlig i Finnmark. Flere endringer gjøres lenger sør. Foto: Svein Harald Robertsen

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Nordgående og sørgående hurtigrute i Berlevåg bytter tidspunkt fra og med nyttår. Flere endringer gjøres lenger sør på ruten.

DEL

Hurtigruta endrer tabellen fire steder i Nord-Norge fra og med 1. januar.

– Nordgående og sørgående hurtigrute bytter tidspunkt i Berlevåg. Det vil gjøre anløpene enklere og smidigere både for gjestene som skal av og på, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege til Nordlys.

LES OGSÅ: Hurtigruta kan juble for «all time high» rekord

Utbedrer havna

Hensikten er å forenkle logistikken. De tre andre endringene, som alle gjøres lengre sør, skyldes endringer i Harstad.

– Harstad havn tok kontakt med oss og spurte om vi kunne justere rutetidene på grunn av det store arbeidet de skal gjøre i havnen. Det så vi ingen problemer med, og ble enige om justering fra nyttår, forteller Ege.

LES OGSÅ: Uvurderlig reklame for Hurtigruten: – Blir sett av 100 millioner mennesker

De nye tidene

Harstad

Sørgående: Ankomst 07.45. Avgang 08.30

Nordgående: Ankomst 06.45. Avgang 07.45

Finnsnes

Nordgående: Ankomst 11.00. Avgang 11.30

Sørgående: Ingen endringer

– På grunn av endringene i Harstad, påvirkes også nordgående hurtigrute på Finnsnes. Her forskyves ruten, slik at både ankomst og avgang blir et kvarter tidligere enn i dag. Det blir ingen endringer på sørgående, sier Ege til Nordlys.

Tromsø

Nordgående: Ankomst 14.15. Avgang 18.30

Sørgående: Ingen endringer

– På grunn av endringene i Harstad og Finnsnes, vil det også bli en liten endring i Tromsø fra nyttår. Nordgående hurtigrute vil komme til Tromsø et kvarter tidligere, men blir liggende like lenge som i dag. Det betyr at gjestene vil få ett kvarter ekstra til å nyte Tromsø.

Berlevåg

Nordgående: Ankomst 22.00. Avgang 22.15

Sørgående: Ankomst 21.45. Avgang 22.00

De nye tidene gjelder fra 1. januar. Ege understreker at det er snakk om mindre justeringer. Forrige gang Hurtigruten gjorde slike justeringer var for to år siden.

Artikkeltags