Oppdatering klokken 08.17: Finnmark politidistrikt opplyser om at de ikke har hatt noen hendelser i området som følge av fiberbruddene natt til onsdag, og at det har vært rolig.

Ved juletider opplevde Telenor flere feil i området. Det alvorligste av dem, et brudd på en sjøkabel utenfor Berlevåg, er fortsatt ikke rettet.

LES OGSÅ: Fiberfeilen rettes ikke før tidligst onsdag

I tillegg har de fått et nytt kabelbrudd til sjøs, rundt 2,5 kilometer fra Hamningberg i Båtsfjord kommune.

LES OGSÅ: Her meldes det om feil i store deler av telenettet

– Det medfører at spesielt tettstedene Berlevåg og Båtsfjord er uten mobil-, bredbånd- og fasttelefoniforbindelse. Fiberbruddene medfører også at deler av det maritime VHF og MF nettet til Telenor kystradioen er berørt. Konsekvensene er at det langs store deler av Finnmarkskysten ikke finnes kommunikasjonsmidler via det maritime nødnettet om en velger å dra ut til sjøs.

– Pass på de eldre

Myndighetene ber folk være ekstra på vakt mens problemene vedvarer, og spesielt være observante på eldre i nabolaget som kan trenge hjelp, melder NRK.

– Brukerne i hjemmetjenesten blir fulgt opp ekstra i denne situasjonen. Ved akutt sykdom er det ikke mulig å ringe, og da må man oppsøke, eller få hjelp til å komme seg til helsesenteret i Berlevåg, opplyser enhetsleser Roy Arne Andersen i helse- og omsorgsetaten.

LES OGSÅ: Telenor fant fiberbruddet i Berlevåg: – Skjedde på verst tenkelige sted

Politiet melder på Twitter at lensmannskontorene i Båtsfjord og Berlevåg har døgnbemanning den nærmeste tida.

Kabelbåten måtte snu

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor tør ikke love noe tidspunkt for når feilene kan rettes. Det er anslått tidligst onsdag ettermiddag.

– Kabelbåten måtte dessverre gå tilbake til Berlevåg grunnet uvær og for store bølger, men vil gjøre et nytt forsøk onsdag morgen. Dessverre har denne feilen store konsekvenser for Kystradioen, opplyste han til iFinnmark ved 20-tida tirsdag.

Både fast internett og mobilnett i Berlevåg og Båtsfjord er nede for Telenor-kunder. Feilen berører også kunder i Skjånes i Gamvik kommune.