Gå til sidens hovedinnhold

Arild (49) skifter beite: – Jeg har lyst på nye utfordringer

Artikkelen er over 4 år gammel

Arild Hammeren blir ny teknisk sjef i Båtsfjord kommune. Der skal han ha omtrent de samme oppgavene som han i dag har i Berlevåg.

– Jeg har lyst på nye utfordringer. Det er sunt å prøve noe nytt, men jeg kunne aldri valgt å jobbe et sted der det ikke er idrettshall med mulighet til å spille badminton, sier Arild Hammeren (blir 50 i august) bestemt.

Båtsfjord har i likhet med Berlevåg både idrettshall og badmintonmiljø. Det var medvirkende til at Hammeren søkte på den ledige stillingen som teknisk sjef. Med den nærmeste familien i Berlevåg var det uaktuelt å søke jobber langt unna.

Større fagmiljø

I dag er Hammeren driftssjef i Berlevåg kommune. Både stillingen og arbeidsoppgavene blir omtrent de samme når han seinest 1. september får Båtsfjord kommune som arbeidsgiver.

– Forskjellen er at Båtsfjord har et noe større fagmiljø. Det har hatt betydning for meg. Dessuten er det fristende med en kommune med et stort og framoverlent næringsliv. Sånt gir utfordringer i jobben som teknisk sjef, sier Hammeren.

Ikke den siste som slutter

På spørsmål om det er negative sider ved Berlevåg kommune som gjør at han slutter, svarer han nei. Men legger samtidig til at jobben som driftssjef er krevende.

– Jeg er ikke den første som slutter i jobben, og blir neppe den siste heller. Det er mange meninger om hvordan ting skal gjøres blant folk. Det er en slags eksamen hver dag, sier Hammeren. Men legger til at han har søkt om og fått innvilget ett års permisjon fra arbeidsforholdet med Berlevåg kommune.

Dette betyr at han er sikret jobb, men ikke som leder av avdelingen. Stillingen som driftssjef forsvinner, i stedet skal man ha teknisk sjef. Denne stillingen blir nå lyst ledig.

Opprinnelig er han fra Melhus. Hans første utdanning var fagbrev som maskinarbeider. Så ble det lederutdanning mens han jobbet i NSB. Det var kjærligheten som brakte ham til Berlevåg. Kona Mirjam Nilsen Hammeren er nemlig derfra. Paret flyttet fra Oslo til Berlevåg første gang for 25 år siden. Så ble det nye år sørpå før de igjen flyttet nordover i 2001. Da ble han ansatt som personalkonsulent.

Tana er best

Siden den gang har Hammeren hatt flere forskjellige jobber i kommunen. Han var blant annet helsesjef før han ble driftssjef.

Da vi fikk tak i ham på telefon, var han på tur hjem fra Tana. Berlevåg kommune kjøper bygg- og plantjenester fra Tana kommune. Hammeren ser gjerne at dette kan bli aktuelt også for Båtsfjord.

– Det er ingen som kan måle seg med Tana på dette området, slik jeg vurderer det, sier trønderen.

På fritida handler det mye om badminton. Hammeren har i mange år vært blant ildsjelene i badmintongruppa i BT & IF. Det har bidratt til at han er visepresident i Norges Badmintonforbund. Fortsatt blir det mye badminton. Både som spiller og administrator.

 

Kommentarer til denne saken