Gå til sidens hovedinnhold

Bente reiste 2000 kilometer for å spille trombone!

Artikkelen er over 2 år gammel

Bente K. Berg Nilsen fra Kjøllefjord er mer enn normalt glad i å spille trombone. Da virker en reise på nesten 200 mil overkommelig.

– Jeg har lyst til å spille, og har lang ferie. Da er det veldig fint å kunne kombinere litt ferietur med å treffe andre og bare spille og kose meg.

Bente K. Berg Nilsen har lagt sommerferien sin til Bjerkely folkehøyskole på Flisa i Hedmark. Hun er trombonist, og nå benytter hun anledningen til å reise sørover for å spille sammen med 80 andre musikanter på sommerkurs i regi av Korpsnett Norge.

– Jeg liker å treffe nye folk, og så var det noen som nevnte kurset for voksne i Hedmark. Dermed reiste jeg rett og slett dit.

Artig med mange

Hjemme i Kjøllefjord er det et ganske lite musikkmiljø, med relativt få medlemmer i storbandet og korpset, forteller hun. Da er det artig å sitte i et korps på 80 stykker, med en besetning som klinger så bra som det gjorde på Bjerkely.

– Jeg er med i regionkorpset i Finnmark, så jeg får jo spilt i stort korps der, men det er en flott opplevelse med så stor besetning som de hadde på kurset. Den største forskjellen hjemmefra er at det står en dirigent foran, hjemme i Kjøllefjord er dirigenten med og spiller. Det er veldig inspirerende når noen står foran og leder korpset, som kan komme med innspill og tilbakemeldinger hele tiden, sier hun.

Ønsker ny tur

Bente syntes det er supert å kunne få spille sammen med andre i ferien, ellers hadde det bare vært å stå og øve alene hjemme.

– Man får spille så mye man vil, og bli kjent med nye folk. Og så var det veldig gøy med ei så stor trombonegruppe. Vi var åtte trombonister i lag på kurset. Det ble nesten så man gruet seg til å reise hjem igjen.

Hun har allerede bestemt seg for at dersom det passer med ferien, så blir det nok langtur på kurs neste år også.

– Jeg er veldig glad for at det finnes et sånt tilbud som dette, for vi har ikke noe tilsvarende i Finnmark, sier hun.

Saken er skrevet av Jan Erik Helleren i Korpsnett Norge, og redigert av redaksjonen i iFinnmark.

Kommentarer til denne saken