Helikopteravtale i Troms kan koste kvart milliard

FLYTTES: Flyttingen av Bell-helikoptrene fra Bardufoss til Rygge starter i høst.

FLYTTES: Flyttingen av Bell-helikoptrene fra Bardufoss til Rygge starter i høst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiets planlagte helikopterberedskap i Troms kan koste opptil 250 millioner over en sjuårsperiode.

DEL

(Nordlys) Det går fram av konkurransegrunnlaget til anbudskonkurransen for helikopterberedskap i Nord-Norge, som nå er lyst ut, skriver Politiforum.

«På grunnlag av tidligere års anskaffelser og undersøkelser i markedet kan det, uten forbindtlighet for oppdragsgiver, estimeres et omfang/verdi på ca. 150 til 250 millioner kroner eks. mva. i løpet av avtaleperioden inklusiv opsjoner», heter det i konkurranseunderlaget.

Bell-helikoptre flyttes

Avtaleperioden er i utgangspunktet på fire år, men med en opsjon på forlengelse i ytterligere tre år, ett år av gangen, skriver Politiforum.

I dag benytter politiet Forsvarets Bell-helikoptre på Bardufoss. Helikoptrene, som var svært sentrale under vinterens storaksjon i forbindelse med snøskredet i Tamokdalen, er imidlertid besluttet flyttet til Rygge, og overføringen begynner allerede i høst.

Ifølge PFT er ikke «søk, redning og ambulanseoppdrag som ivaretas av andre offentlige tjenester, herunder redningstjenesten og luftambulansetjenesten» en del av anbudet».

Skal støtte Finnmark og Nordland

Politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt, har tidligere gått ut med et ønske om et felles beredskapshelikopter for Finnmark.

Dette fordi avstandene i Nord-Norge er så store, at et helikopter i beredskap i Bardufoss i Troms, ikke er en reell ressurs for politiet og innbyggerne i Finnmark.

Ifølge Politiets fellestjenester skal også den nye avtalen «primært betjene Troms politidistrikt, men skal også kunne støtte Nordland og Finnmark politidistrikt ved behov», skriver Politiforum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken