Gå til sidens hovedinnhold

Stenger deler av scooterløype

Artikkelen er over 3 år gammel

Gjør endringer i løypa grunnet rasfaren.

Med bakgrunn i stor snøskredfare har Båtsfjord kommune besluttet å stenge deler av  scooterløype nr 15, «Tranga», som går langs tidligere fylkesveg 333 i Båtsfjorddalen til Nordfjord i Syltefjord.

Dette melder kommunen på deres hjemmesider tirsdag samtidig som det ble sendt ut obs-varsel om høy snøskredfare i Troms og Finnmark. Omkjøring vil foregå over fjellet i løype nr 4.

På Facebook skriver Tana-ordfører Frank Martin Ingilæ at det er stor rasfare i hans kommune også.

I Nordkapp, hvor veiene har vært stengt i flere dager grunnet flere ras i og før helga som var, mener geologene nå det er trygt.

LES OGSÅ: Her flyr helikopteret over fjellsiden og utløser trykkbølger

– Vi mener at faren for at det skal gå naturlig skred på vei som været er nå, er lav. Selv om skredfaren generelt er høy. Det er rolig vær og ting stabiliserer seg. Det er ingen ytre påvirkninger nå, sa geolog Trond Jøran Nilsen i Statens vegvesen til iFinnmark tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Skavlene var høyere enn bussen da veien åpnet

Slik er meteorologens tekstvarsel i Finnmark for onsdag:

ONSDAG: Sørlig frisk bris, liten kuling utsatte steder, i ettermiddag kan hende vestlig stiv kuling på kysten lengst vest. Litt snø, vesentlig i indre strøk og i vest.

TORSDAG: Nordøstlig bris, ut på dagen dreiende nordlig. På kysten perioder med liten kuling. Snøbyger i ytre strøk, ellers for det meste opphold og perioder med sol.

I snøskredvarselet for Vest-Finnmark på Varsom.no heter det: «Vindøkning gir betydelig snøtransport inn i leheng som kan legge seg over svake lag. Naturlig utløste og fjernutløste skred er mulig. Unngå alt skredterreng.»

Les også

I dag bør du absolutt ikke gjøre som disse turgåerne gjorde i går

 

Kommentarer til denne saken