– Hvorfor henger det norske flagget utenfor rådhuset på Samefolkets dag 6. februar, spør en lettere indignert båtsfjording på telefon til iFinnmark. Vedkommende viser til at utenfor Båtsfjord skole hang sameflagget, slik det skal være.

Vi retter spørsmålet videre til ordfører Geir Knutsen. Hans svar er litt spesielt:

Skal investere

– Jeg har sjekket med administrasjonen og fått til svar at vi ikke har sameflagg på rådhuset. Men jeg lover at dette vil bli rettet på. Jeg har allerede tatt saken opp med rådmannen, og vi er skjønt enige om at kommunen skal kjøpe inn sameflagg, melder ordføreren i en SMS.

Mandag kveld var han ikke tilgjengelig for ytterligere kommentar.

– Jeg synes det er litt respektløst at de ikke har sameflagg til rådhuset. Samefolkets dag er ikke akkurat av ny dato, sier vår tipser i saken.

Sameflagg ved skolen

På Båtsfjord skole har de derimot sameflagg. Rektor Børre St. Børresen la tidlig på dagen ut hilsen med gratulasjon for dagen på Facebook med bilde av sameflagget som vaiet utenfor skolen. Med hans tillatelse bruker vi bildet her.

Børresen sier at det var helt naturlig å velge sameflagget på en slik dag.

– Også på vår skole er vi opptatt av det samiske. Lærere har hatt faglige opplegg med elevene om samer generelt og om markeringen 6. februar, sier rektoren.