Marit, Brage (10) og hunden Puma var på skitur den 2. juli: – Det er fortsatt godt skiføre

PÅ SKITUR I JULI: Marit Sundt, sønnen Brage (10) og trekkhunden Puma i strålende vær på skitur på Båtsfjordfjellet.

PÅ SKITUR I JULI: Marit Sundt, sønnen Brage (10) og trekkhunden Puma i strålende vær på skitur på Båtsfjordfjellet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Marit Sundt og familien tok med seg skiene til Båtsfjordfjellet på søndag, og hun tror ikke det blir siste gang i sommer.

DEL

– Det er fortsatt godt skiføre på Båtsfjordfjellet, melder Marit Sundt etter en skitur med sønnen Brage (10) og trekkhunden Puma på søndag.

– Må benytte sjansen

– I år har det vært ekstremt mye snø. Å gå på ski i midnattssol er ikke uvanlig, men i år var det veldig seint, vi har ikke gått på ski 2. juli før, sier hun.

Sundt bor i Pasvik, men jobber i Båtsfjord som elvevakt i Syltefjordelva om sommeren. Hun kjører over Båtsfjordfjellet hver dag og søndag tok hun med seg skiene, etter å ha sett at det var fullt mulig å gå en sein skitur.

– Når det er skiføre må man benytte sjansen, det er jo veldig eksotisk. Brage synes det var veldig artig, sier Sundt som spår flere skiturer utover i juli.

Da de var på fjellet søndag, fikk de også øye på en mann som fisket på isen.

– Jeg tror ikke det går nå lenger, men på Ordovannet ligger det is ennå, for den er nok den siste som går, sier elvevakten.

Artikkeltags