Arne Theodor Pedersen er gått bort: – Han har betydd mye for lokalsamfunnet

GIKK BORT FREDAG: Båtsfjordingen Arne Theodor Pedersen ble 72 år. Her er han avbildet da han ble æresmedlem i Båtsfjord sportsklubb.

GIKK BORT FREDAG: Båtsfjordingen Arne Theodor Pedersen ble 72 år. Her er han avbildet da han ble æresmedlem i Båtsfjord sportsklubb. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Båtsfjordingen og politikeren døde natt til fredag etter en tids sykdom.

DEL

iFinnmark er gjort kjent med at Arne Theodor Pedersen døde natt til fredag. Han ble 72 år.

En som kjente ham informerer iFinnmark i samråd med hans kone.

Pedersen flyttet til Stjørdal i 2017, men bodde ellers i Båtsfjord mesteparten av livet. Som representant for Båtsfjord Høyre hadde han mange verv, han var også fylkespolitiker med mange initiativ.

– En god venn har gått bort

I tillegg har han ledet Båtsfjord sportsklubb. Nåværende leder, May Bente Eriksen, har vokst opp med Pedersen.

– Han var leder i klubben da jeg var aktiv som ung utøver. Han var en ildsjel og en leder som fikk gjort mye og han har betydd mye for lokalsamfunnet i Båtsfjord. Han brukte mye av fritiden sin på frivillige verv sier hun og legger til:

– Det er en god venn som har gått bort. Det er selvfølgelig trist, spesielt for familien.

I klubben blir de å minnes ham med gode historier, sier hun videre.

– Han var en god historieforteller som brakte godt humør inn i lagene. Han var en leder av klubben i flere tiår. Han var en handlekraftig mann, som sørget for at klubben hadde anlegg og økonomi til å drive aktivitet. Han sørget for bygginga av den første kunstgressbanen og at det ble skiftet dekke på nummer to.

Ildsjel

Han ble også tildelt æresmedlemskap i Båtsfjord Sportsklubb.

– Det fikk han for den jobben han la ned i idrettslaget, og all den tid han har brukt på frivillige verv i Båtsfjord.

På klubbens egne sider skrives det at han fikk æresmedlemskapet for særlig fortjenestefullt arbeid for idretten i Båtsfjord, og beskrives som en virkelig ildsjel innenfor Båtsfjordidretten.

– Arne var allerede på 80-tallet en markant skikkelse i idrettslivet i Båtsfjord, og ble etter hvert leder i Båtsfjord idrettsforening. Han deltok tidlig i arbeidet med Båtsfjordmessa, først som hovmester og deretter som messegeneral. I 1993 tok han over som leder av nye Båtsfjord sportsklubb, og det var han fram til Frank Bakke-Jensen tok over i 2003, skrives det videre.

Artikkeltags